Lejla i Maša su puno vježbale, uzbuđene su i srećne

130 pregleda 4 komentar(a)
Maša Vujadinović, Lejla Vulić, Foto: Zoran Đurić
Maša Vujadinović, Lejla Vulić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.11.2014. 18:14h

Predstavnice Crne Gore na dječjem Eurosongu, Maša Vujadinović i Lejla Vulić, putuju sjutra na Maltu gdje će se 15. novembra održati ovo takmičenje, u društvu delegacije koju čine Sabrija Vulić, kompozitor Slaven Knezović, reditelj Draško Đurović i snimatelj Svetozar Čađenović.

Tim povodom danas je u prostorijama TVCG održana konferencija za medije tokom koje su se novinarima obratili šef delegacije Vulić, njegova ćerka i učesnica Lejla, kao i druga predstavnica Crne Gore Maša, ali i kompozitor pjesme "Budi dijete na jedan dan", Slaven Knezović.

"Uvijek je čast kada se svoja zemlja predstavlja u inostranstvu, čak i kada je dječja konkurencija, međutim tamo niko ne ide lično, već smo reprezentativci svojeg grada, države i predstavljamo svoj grb i zastavu i to je suština priče. Da na dječjem Eurosongu budemo članica evropske porodice u muzičkom smislu”, pojasnio je Knezović.

"Lejla i ja smo veoma uzbuđene i srećne smo što idemo sjutra, jedva smo čekale taj dan, puno smo vježbale i nadamo se da će sve ispasti onako kako želimo”, kazala je Maša, dok je Lejla tokom konferencije otkrila da bi voljela da se nađu među prvih pet.

Vulić je istakao veliko zadovoljstvo s obzirom na to da je pjesma pregledana na Youtube kanalu više od 27 hiljada puta.

"Naravno , ostao je taj posljednji korak, nastup na Malti što neće biti nimalo lako, ali one su spremne da daju sve pod sebe", kazao je Vulić. On je naveo da su učešće Crne Gore na Evroviziji za djecu novčanim sredstvima pomogli TO Tivat, opštine Kotora i Budve, Glavni grad, Luka Kotor, Uprava za mlade i sport, Fondacija Petrović Njegoš, Ivnik preduzeće i Knightsbridge škola iz Tivta.

Vulić je dodao da je puno njih “volonterski pomoglo projekt”, a među njima je i Seka Martinović, koja je osmislila kostime za nastup.

"Realizaciju spota su volonterski pomogli reditelj Draško Đurović, Georg Pusep, holivudski glumac i Manuel Džekson košarkaš Teoda iz Tivta, Slavko Ivanović, vatrogasci i mažoretke iz Tivta koji su se pojavili u spotu", pojasnio je on.

Šef delegacije je podsjetio da je put na Maltu i boravak delegacije omogućila nacionalna televizija te zemlje, te da je PAM štampao diskove za spotom, za koji je omot besplatno uradila Hajdana Kostić, a da je Sanja Garić takođe bez nadoknade spremila koreografiju.

"Hvala mom prijatelju Željku Vrbanjcu koji je platio mastering pjesme u Eden Sound studiju u Sidneju koji je, by the way, radio mastering za Deep Purple", istakao je on i dodao da će se dječji Eurosong prenositi uživo na drugom kanalu TVCG, kao i u svim zemljama koje imaju predstavnike i u Australiji. Tokom emitovanja gledaoci će moći da glasaju za sve učesnike, osim za svoje predstavnike, a pobjednika će osim publike izabrati i nacionalni žiri.

Bonus video: