Spoj elektronike i balkanske muzike, urbane i ruralne kulture

"Shemsah Groove" je singl sa albuma "Sega Mega, ti i ja", objavljenog početkom godine koji se može naručiti ili besplatno preuzeti sa sajta etikete "Galama" (galamagalama.com) koju je SevdahBaby pokrenuo
73 pregleda 0 komentar(a)
Sevdah Baby, Foto: Facebook
Sevdah Baby, Foto: Facebook
Ažurirano: 01.11.2014. 17:47h

SevdahBaby ima novi spot za pjesmu "Shemsah Groove", koji će u ponedjeljak biti premijerno prkazan na regionalnom MTV kanalu.

U numeri se prelamaju glavne ideje vodilje beogradskog muzičkog projekta - poigravanje sa elementima balkanske muzičke tradicije u kontekstu moderne elektronske muzike i kombinovanje urbane i ruralne kulture ovih prostora, stoji u saopštenju autora.

Spot oslikava ovu ideju, pa u njemu gostuju predstavnici urbane "street" subkulture - freestyle plesač Ilija Boogie Antić i "street" crtač Junk, dok je ulogu "tradicije" preuzeo SevdahBaby sa članovima njegovog sastava.

"Shemsah Groove" je singl sa albuma "Sega Mega, ti i ja", objavljenog početkom godine koji se može naručiti ili besplatno preuzeti sa sajta etikete "Galama" (galamagalama.com) koju je SevdahBaby pokrenuo.

Bonus video: