Končita Vurst specijalni gost u Krejzi Horsu

Končita Vurst je prvi transvestit koji će nastupati u kabareu, osnovanom 1951. godine. Nosiće kostime francuskog kreatora Žan-Pola Gotijea
2 komentar(a)
Končita Vurst, Končita Kobasica, Eurosong 2014, Foto: Reuters
Končita Vurst, Končita Kobasica, Eurosong 2014, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.10.2014. 14:18h

Austrijski transvestit Končita Vurst, koji je pobijedio na takmičenju za Pjesmu Evrovozije 2014. godine, biće specijalni gost poznatog pariskog kabarea Krejzi Hors (Crazy Horse) od 9. do 15. novembra.

Končita Vurst je prvi transvestit koji će nastupati u kabareu, osnovanom 1951. godine. Nosiće kostime francuskog kreatora Žan-Pola Gotijea.

Kabare, čuven po nastupima polunagih umjetnica, specijalnog gosta je predstavio kao "slobodnog umjetnika punog duha i čednosti".

"Srećna sam što ću biti prva specijalna dama Krejzi Horsa. U mom svijetu, seksualna orijentacija, boja kože ili vjera nisu važni. To se odnosi na ljudsko biće a ne na društvo", navodi Končita Vurst koja će poslije nastupa u pariskom kabareu završiti snimanje prvog albuma.

Končita Vurst, čije je pravo ime Tomas Nojvirt, pobijedila je na Pjesmi Evrovizije u Kopenhagenu pjesmom "Rise Like a Phoenix".

Bonus video: