DJ Bratski: Razmišljam samo o nastupima

"Mislim da je u biti ljubav prema hip hop muzici uticala stilski na 'Street', mada je osnova klasični drum'n'bass", objasnio je Bratski
100 pregleda 0 komentar(a)
DJ Bratski, Foto: Privatna arhiva
DJ Bratski, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 14.10.2014. 15:29h

Crnogorski drum'n'bass DJ i producent Bratski objavio je novi singl "Street" koji se može poslušati na njegovoj Soundcloud stranici. Najnovija kompozicija objavljena je za njegovu eitketu Drum Cult koju je osnovao 2009. radi lakšeg plasiranja svojih radova u inostranstvu.

"Tako je 2010. došlo do saradnje i potpisivanja ugovora sa britanskim Juno Recordsom, odnosno njihovim ogrankom za prodaju digitalnih izdanja na sajtu Junodownload, na kojem se može poslušati i kupiti moj singl, a i sva prethodna izdanja", kazao je u razgovoru za Vijesti Bratski.

On je tom prilikom otkrio da ne stvara nošen inspiracijom, već da tek kad završi neku kompoziciju da joj naziv po onome na što ga asocira kada je posluša. "Mislim da je u biti ljubav prema hip hop muzici uticala stilski na 'Street', mada je osnova klasični drum'n'bass", objasnio je Bratski.

On je kazao da nema u planu da objavi album, već želi više da se posveti nastupima, kojih se nada da će biti u inostranstvu, s obzirom da je primljen u njemačku booking agenciju Gigmit, preko koje ima mogućnost da aplicira za razne evropske festivale

"Što se tiče nastupa u Crnoj Gori, planiram neke ovog mjeseca u Podgorici, a krajem novembra u kotorskom Maximusu sa poznatim drum'n'bass dvojcem iz Londona, ali o tome će javnosti biti otkriveno više detalja u narednom periodu", ispričao je on.

Bratski je istakao da ga i DJ-ing i produkcija ispunjavaju na svoj način. "Kao DJ sam počeo, volim rad sa pločama i energiju koju nosi nastup, dok produkcija pruža drugu vrstu zadovoljstva, daje mogućnost da ispričam priču koju ne mogu kao DJ", objasnio je.

Jačanju domaće DJ scene doprinose i festivali u Crnoj Gori

Pričajući o elektronskoj sceni u Crnoj Gori, Bratski je kazao da je d'n'b u odnosu na ostale pravce zapostavljen, te on smatra da nema dovoljno ljudi koji se bave tim žanrom. “Naša elektronska scena je dobra, ali mislim da nije organizovana u smislu povezivanja DJ-eva kako bi bolje i kvalitetnije promovisali svoj rad. Najveći problem je što nema dovoljno klubova gdje može da se radi, a naročito nezavisnih mjesta, nekog alternativnog kulturnog centra kakvih imaju i manji gradovi od Podgorice u regionu", smatra on.

Bratski je kazao da jačanju domaće DJ scene doprinosi skorašnji bum festivala u Crnoj Gori. Prema njegovom mišljenju, na taj način se publici servira drugačija muzika od one koja se može čuti u kafićima i kakvu proizvodi "jednolična industrija zabave " .

Bonus video: