Colonia pred nastup u Maximusu: Biće spektakl kao i uvijek

199 pregleda 0 komentar(a)
Colonia, Indira Vladić, Foto: Privatna arhiva
Colonia, Indira Vladić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.10.2014. 15:53h

Popularna hrvatska dens grupa Colonia nastupiće 18. oktobra u diskoteci "Maximus". Pjevačica Indira Vladić najavila je vrelu atmosferu i dosta pozitivne energije, a povodom predstojećeg gostovanja njene ekipe u Crnoj Gori razgovarala je sa "Vijestima".

Kakva su očekivanja pred nastup u Kotoru, što da očekuje publika od vas?

Kao i uvijek! Spektakl! Ali zaista, svaka naša posjeta Crnoj Gori rezultirala je vrhunskom atmosferom i odličnim koncertom.

Često ste u Crnoj Gori i jedna od voljenijih grupa, imate li neki poseban odnos sa crnogorskom publikom?

Ma ne bih rekla da imamo neki poseban odnos, ali Crnogorci su posebni ljudi.... Opušteni, neopterećeni, nasmijani pa je onda sve drugačije. Nama ne može biti loše.

Osvojili ste i crnogorskog Oskara za najpopularniju grupu u Crnoj Gori, da li ste to očekivali, koliko vam to znači?

Evo vidite! Iskreno, nismo to očekivali. I sama nominacija nas je iznenadila, ali kad su nam javili bili smo u šoku i vrlo, vrlo počaščeni. To nije mala stvar. Nama to jako puno znači.

Poznati ste po energičnim nastupima, kako održavate formu?

Uh... Napornim vježbanjem. Moj suprug je trener, ali i proizvodi profesionalne sprave za vježbanje “Koloseum”, pa možete zamisliti kako izgleda moj trening. Pa to je teški vojnički režim. Nema milosti, tu i tamo dobijem neku pusicu. (smijeh)

Imate li neke rituale pred koncert?

Pa volim da budem sama, barem 15-ak minuta. Na taj se način fokusiram, koncentrišem, ali i zahvalim Bogu na svim blagodetima koje mi je dao, prvenstveno zdravlje i mogućnost da u životu radim ono što najviše volim i znam, a da od toga i lijepo živim.

Objavili ste nedavno singl i spot za 'Teniks", kakve su reakcije?

“Feniks” je pjesma koja u stvari najavljuje naš idući album... S obzirom da Boris piše pjesme i da smo dugo promovisali album "Tvrđava", nismo znali što nas očekuje. Puno smo razgovarali i svako je iznio neku svoju ideju, mišljenje, no Boris je baš pogodio “u sridu”. Pjesma je pravo osvježenje, pozitivno zarazne melodije s odličnim tekstom. Publika ju je sjajno prihvatila.Kako protiče rad na novom materijalu, kad se može očekivati album?

Joj, to je uvijek nezahvalno prognozirati. Ali intenzivno radimo na njemu. Ne bih htjela da izletim pred rudu, ali možda negdje na ljeto. Ljeto je naše doba.

Koliko će biti drugačiji od prethodnih?

Ne treba mijenjati konja koji dobija trke. Nećemo se puno mijenjati. Ostaćemo vjerni svom zvuku, ali ćemo se opet prilagoditi zakonima i novitetima zapadne muzike, oslušnuti neke svjetske hitove i pronaći svoj izraz.

Kad i kako ste se zaljubili u dance muziku?

Ajme kad je to bilo, pa jel' vi mislite da ja pamtim tako daleko? (smijeh) Rekla bih još kasnih 80-ih godina. Imate hitove koje izvodite već deset ili više godina, da U vam to ponekad dosadi?

Ne. Ponekad plešem koreografiju i uhvatim samu sebe par trenutaka prije nego što treba da počnem da pjevam da pomislim “ajme, koja je ono ova pjesma?”, ali čim zapjevam već je sve u glavi. (smijeh) Ali nikada ne dosadi. Naprotiv, zanimljivo je posmatrati reakcije publike na pjesme koje su stare preko deset godina. Ima tu i mladih lica kojima te pjesme i nisu tako stare.

Što mislite da je formula vašeg dugogodišnjeg dobrog funkcionisanja i uspjeha?

Profesionalan pristup i shvatanje ovog posla. Isto tako, gotovo porodični odnos članova grupa, povjerenje koje imamo jedni u druge bili su ključni za nas.

Da li više volite klupske nastupe ili na otvorenom?

Iskreno, nema razlike. Samo da je puno ljudi i da je pozitivna atmosfera.

Što mislite da je vaš najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri?

Dosta je tu priznanja, ako mislite na to, ali rekla bih da je naš najveći uspjeh to što trajemo, što imamo konstantu i vjernu publiku koja nas prati već 18 godina. Poznati ste po izrazito pozitivnoj energiji na bini, da li vam se dešavalo ponekad da vam je teško da iznesete to jer prolazite kroz loš period u životu? Naravno, ali iako to neki možda teško shvataju, onog trena kad stupim na pozornicu svi problemi i sve brige nestaju. To je ta čarolija svjetala pozornice, neka magija koju ne možete objasniti.

Vaš posao je sigurno stresan, kako se borite sa tim? Kako uspijevate da uklopite poslovne obaveze sa privatnim potrebama?

Kad se dobro organizujete ništa nije problem. No, i nije baš tako stresan. Mi smo vrlo dobro organizovana grupa, tačno se zna ko što radi. Osim toga, imamo i svoju PR-ku Lanu Klingor Mihić i njenu agenciju, koja vodi brigu o našim medijskim pojavljivanjima, nastupima itd. Ona tačno zna što i kada treba odraditi, ponekad je teško udovoljiti mnogobrojnim zahtjevima novinarima i kuda bismo stigli kada bismo to sve sami dogovarali. Ovako to vodi Lana i jako dobro balansira da svi budu zadovoljni, a da u istom trenu nas ne opterećuje sa nepotrebnim stvarima.

Da li ste ikada razmišljali o nastupu na Eurosongu, da li biste pristali da vam je ponuđen i pod kojim uslovima?

Joj ne znam. Iskreno, ne znam. Nekako mislim da mi nismo grupa koju možete staviti u neke zadate okvire, govoriti nam što moramo i kako. Ali, nikad ne reci nikad.

Biću i ja dens baka kao Tina Tarner

Iza vas je zavidna kilometraža na estradi. Koliko još dugo vidite sebe u muzici?

Kao i Tinu Tarner. Još mnogo godina. Umrla bih bez muzike. Sigurna sam da ću i ja biti dens baka.

Kakav je bio osjećaj na prvim nastupima?

Fantastičan. Neopisiv. No, to je bilo zaista jako, jako davno.

Poznato je da ste dobri sa Halidom Bešlićem, da li se može očekivati neka saradnja?

Colonia do sada u karijeri nije radila duete, osim sa našim tamburašima jer nam je tambura svima u srcu, tako da ne znam hoćemo li nastaviti sa istom filozofijom ili ćemo se odlučiti za neki duet. Ostavimo da nam vrijeme pokaže...

Bonus video: