Robin Tike: Bio sam drogiran, Farel Vilijam je napisao "Blurred Lines"

Tike i Vilijams su se suočili sa tužbom legendarnog pjevača Marvina Geja, koji ih je okrivio da su kopirali njegovu pjesmu "Got To Give It Up" iz 1977.
80 pregleda 7 komentar(a)
Blurred Lines, Foto: Screenshot (YouTube)
Blurred Lines, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 16.09.2014. 16:19h

Britanski pjevač Robin Tike, vlasnik kontroverznog globalnog prošlogodišnjeg hita "Blurred Lines" koji je digao dosta prašine, priznao je da nije on napisao tu pjesmu jer je bio "drogiran i pijan", već je autor Farel Vilijams.

"Popio sam previše vikodina i alkohola pred odlazak u studio i onesvijestio se, nisam znao za sebe. A želio sam da budem više umješan u pjesmu koja je devet mjeseci kasnije postala hit, želio sam da preuzmem zasluge. Farel je napravio matricu i napisao gotovo svaku riječ", priznao je pjevač koji je ranije tvrdio da je on napisao tekst za pola sata.

Tike je to ispričao na sudu gdje su se on i Vilijams suočili sa tužbom legendarnog pjevača Marvina Geja, koji ih je okrivio da su kopirali njegovu pjesmu "Got To Give It Up" iz 1977.

On je otkrio i da je godinu dana imao problema sa alkoholom i drogom, te da se nadrogiran pojavljivao na intervjuima, zbog čega se poslije osam godina braka razveo od sada već bivše supruge Paton.

"Rekao sam joj istinu i zato me napustila", ispričao je Tike. Farel Vilijams je kazao da su ovakve stvari normalne u muzičkoj industriji i da ga ne pogađaju puno, te da je dobio 22 odsto novca od autorskih prava za pjesmu "Blurred Lines".

"Ljudi se često predstavljaju kao da su učinili više za neku pjesmu nego što jesu, to nije ništa novo", kazao je Farel.

Bonus video: