Who See u trci za MTV nagradu

Uz njih za upražnjeno mjesto među nominovanima za nagradu bore se i Elemental, Kandžija, S.A.R.S. i Skroz, a o pobjedniku će odlučiti glasanje publike
1 komentar(a)
who see, Foto: Privatna arhiva
who see, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 10.09.2014. 16:08h

Najpopularnija crnogorska rep grupa Who See u konkurenciji je izvođača koji se bore za "divlju kartu" kako bi upali među nominovane za MTV Best Adria Act nagradu.

Uz njih za upražnjeno mjesto među nominovanima za nagradu bore se i Elemental, Kandžija, S.A.R.S. i Skroz, a o pobjedniku će odlučiti glasanje publike.

Glasanje traje do nedjelje 14. septembra u ponoć, a odvijaće se putem Twittera korišćenjem heštega #MTVEMA i #Nominate (Ime nominovanog izvođača). Kako bi glas bio validan obavezno moraju da stoje oba heštega, tako da oni koji žele da glasaju za Who See moraju na Tviteru napisati ovako: #MTVEMA #NominateWhosee.

Polovina Who See klape, Dedduh za "Vijesti" je kazao da inače ne razmišlja o nominacijama i nagradama, ali da je pretpostavljao da će se nešto slično desiti s obzirom na to da je njihov aktuelni spot "Nemam ti kad" oborio rekord gledanosti koji je prethodno držao "Reggaeton Montenegro", video koji je bokeškom dvojcu pretprošle godine donio MTV nagradu.

"Tada nam je bila slična konkurencija kao sada i pobijedili smo, ali mislim da to ništa ne znači. Sve zavisi od toga ko ima upornije fanove, taj će da pokupi skorup. Očekujem da će naši ljudi dati sve od sebe i ovom prilikom bi ih pozvao da glasaju i da nam pomognu da upadnemo u trku za nagradu", kazao je Dedduh.

On je dodao da nominacija za "divlju kartu" znači da je Who See klapa još u igri i da je aktuelni album "Nemam ti kad" zapažen u regionu, te da je ovo potvrda njegovog kvaliteta. Izvođač koji osvoji najviše glasova publike za "divlju kartu" plasiraće se u sljedeći, finalni krug takmičenja za MTV Best Adria Act nagradu za koju su već nominovani Van Gogh, Vatra, Punčke i Gramatik. Sljedeći krug glasanja počeće 16. septembra, a trajaće do 21. oktobra u ponoć i odvijaće se na web sajtu www.mtvema.com. Ceremonija dodjele nagrade održaće se u dvorani "The Hydro" u Glazgovu 9. novembra.

Snimljen spot za „Đe se kupaš”, premijera 26. septembra

Nakon spotova "Dinamida" i "Nemam ti kad" Who See klapa je ekranizovala još jednu numeru sa aktuelnog albuma, pjesmu "Đe se kupaš".

Spot je režirao i montirao član grupe Noyz, a biće premijerno prikazan 26. septembra na regionalnom MTV kanalu.

"Snimali smo četiri, pet dana na Luštici. Bilo je lijepo jer nismo nosili nikakve kilaže, nismo imali kostimografiju i sve ono čime nas Zonjo (Zoran Marković autor spotova "Nemam ti kad" i "Reggaeton Montenegro") inače ugnjetava,

pa smo koristili svaki slobodan trenutak da se bacimo u more", otkrio je Dedduh.

Noyz je radio i video za raniji hit klape Who See, singl "Dinamida".

U međuvremenu, Who See nastavlja sa koncertnom promocijom aktuelnog albuma, pa će u petak nastupiti u Zagrebu, a do sada su potvrđena i gostovanja u Trebinju i Nikšiću.

Bonus video: