Program posvećen hip hop kulturi u Podgorici i Nikšiću

0 komentar(a)
Ažurirano: 09.09.2014. 19:52h

U srijedu i četvrtak će se u Podgorici i Nikšiću održati program "Next level" posvećen hip hop kulturi, u organizaciji Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i lokalnih partnera - Foruma MNE, Centra za romske inicijative, NVO "Alternativna kultura" i plesnim klubom "Matrix".

Tim koji čine DJ Plain View (bitmejker), Mahogany Jones (MC), Marc Mista B (DJ), te Deena Snapshot Clemente i Wandee Candelario (plesačice) sprovešće hip hop radionice 10. septembra u OŠ "Božidar Vuković Podgoričanin" u Podgorici, a dan kasnije u Nikšiću u muzičkoj školi "Dara Čokorilo" gdje će imati i javno izvođenje u 19 časova. Pomenutom timu pridružiće se i menadžer Pol Rokover, kamerman Dženifer Bler i programski direktor dr Mark Kac.

Ovaj program koristi hip hop kao način da se podstakne interkulturalno umjetničko izražavanje i razmjena iskustava i znanja u različitim zajednicama širom svijeta, a promoviše međusobno razumijevanje i prevazilaženje konflikata i daje podršku profesionalnom razvoju umjetnika.

Više informacija o programu dostupno je na Facebook stranici, kao i na Twitter nalogu Ambasade SAD sa "hashtagom" #NextLevelMne.

Bonus video: