Plastic Sunday: Na Bedem festu ćemo dati sve od sebe

Niški sastav će u narednom periodu promovisati novo izdanje u Srbiji i regionu...
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2014. 16:30h

Nladi niški rok sastav Plastic Sunday ponovo će svirati pred crnogorskom publikom nakon što je prošle godine probio led nastupom na Garden festu u Podgorici.

Ovaj put čeka ih prva svirka u Nikšiću, na predstojećem Bedem festu koji će se održati od 5. do 7. avgusta.

"Prošle godine nastupili smo prvi put u Crnoj Gori bili oduševljeni prijemom. O Bedem festu smo čuli puno lijepih priča. Na bini ćemo dati sve od sebe i očekujemo pozitivne vibracije između nas i publike", kazao je frontmen Milan Mitrović za "Vijesti".

Plastic Sunday iza sebe ima više zapaženih nastupa širom Srbije gdje su na nekim od takmičarskih festivala bili visoko plasirani, a 2010. web magazin Popboks proglasio ih je najboljim novim bendom. Sastav je nedavno objavio novi album "Komunikacija", nasljednika izdanja "Razum traži razloge" sa kojeg se izdvojio singl "Radostan dan" koji se našao u vrhu relevantnih top-lista u Srbiji. Novo izdanje, kao i prošlo, snimano je u studiju "Digimedia" u Beogradu pod producentskom palicom Gorana Crevara, a može se besplatno preuzeti na Bandcamp stranici Plastic Sundaya.

"Atmosfera na početku snimanja je, moram da priznam, zbog privatnih problema nekih od nas bila pomalo mračna, što je i uticalo na zvuk snimljenog materijala. Zvuk je dosta čvršći nego na prethodnom izdanju, a svirka kvalitetnija", otkrio je Mitrović.

On je kazao da su tekstovi novih pjesama kritika društva i politike, te da obilježavaju vrijeme u kojem bend bivstvuje i stvara.

"To je jedan energični vrisak da se izađe iz tmurne i sive svakodnevnice u kojoj se već dugi niz godina ništa ne mijenja, osim sve dubljeg propadanja u mulj koji smo kao društvo sami sebi napravili", kazao je pjevač i bubnjar.

Niški sastav će u narednom periodu promovisati novo izdanje u Srbiji i regionu, a nedavno je ekranizovao i numeru "Ovaj grad", a u planu je i snimanje spotova za još neke od numera sa aktuelnog albuma.

Galerija

Bonus video: