Promjene u grupi Svi na pod: Od fana do člana benda

Luna Škopelja, ćerka Madam Piano, zamijenila za mikrofonom Bojanu Vunturišević
320 pregleda 2 komentar(a)
Luna Škopelja, Foto: Facebook
Luna Škopelja, Foto: Facebook
Ažurirano: 20.08.2014. 19:12h

Beogradski elektro pop sastav Svi na pod! krenuo je u novu avanturu sa mladom Lunom Škopeljom kao pjevačicom, koja će za mikrofonom (i klavijaturama) zamijeniti Bojanu Vunturišević.

Devetnaestogodišnja ćerka poznate pjevačice Madam Piano i muzičara Dejana Škopelje ovih dana vrijedno radi sa Petrom Rudićem, spiritus movensom srpske grupe na novom, trećem albumu, a za "Vijesti" je ispričala kako je saradnja počela i što se može očekivati od nje.

"Petar i ja smo radili na jednom mom projektu prije oko godinu dana i tada smo shvatili da imamo isti senzibilitet, ukus... Kasnije me je pozvao da se vidimo, da radimo na jednoj pjesmi što se onda pretvorilo u više i njih", objasnila je Luna.

Ona neće biti samo interpretator, već i autor, a sa njenim dolaskom u bend mogu se očekivati novine i u zvuku i u tekstovima SNP-a.

"Nove pjesme će biti drugačije, kompozitorski kompleksnije. Čini mi se da smo se više bacili na zvuk sintisajzera, a ostaće pop forma. Stare pjesme ćemo izvoditi u malo drugačijim aranžmanima. Što se tekstova tiče, do sad sam napisala za jednu pjesmu koja bi trebalo da izađe uskoro. Generalno sam više posvećena kompoziciji, to mi bolje ide", otkrila je mlada pjevačica.

Luna je priznala da je rad grupe Svi na pod! pratila od početka, te da je bila fan i išla na sve koncerte. Prvi album je, kaže, dosta dugo slušala i istraživala. S obzirom da potiče iz familije muzičara nije iznenađujuće to što je krenula stopama svojih roditelja, ali da li je zvuk beogradskog benda onaj u kojem se najviše pronalazi?

"Dosta sam svestrana, ovo je meni na neki način dobra misija. Malo sam svirala klasiku, onda krenula da istražujem razne žanrove, pjevala i svirala u rok grupama, džez... Ovo je dosta novo za mene i mislim da se super snalazim, ne postoji ništa što bih radije radila trenutno", odgovara mlada pjevačica.

Njena porodica je, kako kaže, podržava i pomaže raznim idejama i sugestijama. S obzirom da je SNP već afirmisan bend, te da je Vunturiševićeva postala njegovo prepoznatljivo lice, biće zanimljivo vidjeti kako će fanovi reagovati na Škopelju, a ona tvrdi da ne osjeća pritisak.

"Postoji pritisak u smislu da ovo što radimo mora da bude jako dobro. A Bojanu ne mogu da zamijenim, da oponašam, to je nemoguće i nisam uopšte fokusirana na to, već prije svega na stvaranje muzike i nadam se da će to biti najbitnije, a ne ko je za mikrofonom", ispričala je Luna koju će publika premijerno čuti 12. septembra u Krškom u Sloveniji.

Sa druge strane, stari vokal benda Bojana Vunturišević radi na solo albumu.

Neke od fanova SNP-a iznenadilo je to što ona nije više dio benda, ali to nije ništa novo jer su se i prije nje na poziciji vokala u grupi mijenjali Zoe Kiddah, Saša Ivanović...

Novi spot 8. septembra, album do proljeća iduće godine

Vođa grupe Petar Rudić otkrio je da se na trećem albumu radi već četiri mjeseca, a biće objavljen najkasnije do proljeća.

"Sad sam u studiju, radimo na trećem albumu, pripremamo nastup u Sloveniji, snima se spot... Pune ruke posla. Zadržaćemo pop prizvuk, ali biće mnogo otvorenije, više ćemo se koncentrisati na elektroniku", najavio je on.

Novi spot beogradske grupe radi se u Norveškoj, a u njemu se neće pojavljivati članovi benda. Biće premijerno prikazan 8. septembra na regionalnom MTV kanalu, a Rudić ga je najavio kao nešto što SNP do sada nije radio.

Bonus video: