Dušan Mandić Šejn spremio novi singl, ali je trenutno usredsređen na pisanje za kolege

“Kada radim za druge imam veću slobodu kao autor”, tvrdi Šejn
90 pregleda 0 komentar(a)
Dušan Mandić Šejn, Foto: Facebook
Dušan Mandić Šejn, Foto: Facebook
Ažurirano: 20.08.2014. 19:03h

Kantautor Dušan Mandić Šejn preksinoć je izbacio treći singl za ovo ljeto. Riječ je o numeri "Kutija cigara", a prije pomenute publika je mogla na njegovom zvaničnom Youtube kanalu da čuje kompozicije "Guska" i "Tata Milorad".

"Pjesme pristupaju društvu kritički. Sudeći po pregledima, izdvojila se pjesma 'Tata Milorad'. To je još jedna priča iz mog života, a ko je čuo pjesmu, zna o čemu se radi", priča Šejn.

Iako uveliko radi na novim pjesmama, trenutno ne razmišlja o albumu.

"Trenutno sam skoncentrisan na pisanje za druge. Posebno targetiram mlade i talentovane ljude jer mi je žao što moraju da izdvajaju ogromne sume na startu karijere kod izvikanih autora, pa im izlazim u susret", ističe Šejn, koji je sinoć u Trebinju na dodjeli nagrada Zlatni platan - Oskar popularnosti dobio priznanje za autora godine.

"Priznanje sam dobio zahvaljujući pjesmi 'Hajde mala', koju sam radio za Stefana Kokovića. Za tu numeru napisao sam muziku, dok je tekst uradio Milan Popović, a Marko Drežnjak aranžman. Ovo nam je prva nagrada u ovom poslu i prva pjesma koju sam uradio za drugog izvođača. S obzirom na to da nam se fino posrećilo, uskoro će publika imati priliku da čuje još jednu našu zajedničku pjesmu i to u izvođenju Alekse Perovića koji je moj prijatelj i ima potencijala da na startu karijere napravi nešto veliko”, otkriva Šejn.

Iako je do sada radio isključivo sam, saradnju sa Popovićem i Drežnjakom smatra osvježenjem.

“Mi smo tim, neka vrsta pokretne firme. Prijatelji smo, imamo razumijevanja jedni za druge, pa nam samim tim i posao teče tim tokom. Definitivno je mnogo lakše utroje raditi pjesme, nego kad si sam. Takođe, kada radim za druge imam veću slobodu kao autor. I to što radim više žanrova mi je izazov, jer smatram da na taj način napredujem u muzičkom smislu”, zaključuje Šejn.

Bonus video: