Sound Floor: Odbijamo da prodamo svoj san

Sound Floor do sada nije imao puno nastupa, više je bio posvećen kreativnom i studijskom radu, ali očekuju i da se to promijeni uskoro
0 komentar(a)
Sound Floor, Foto: Aleksandar Ratković
Sound Floor, Foto: Aleksandar Ratković
Ažurirano: 06.09.2018. 14:56h

Podgorički rok sastav Sound Floor objavio je novi singl pod nazivom “Coins”.

To je druga pjesma ove grupe koja se početkom avgusta publici predstavila numerom “I’m Around”.

“Osnova pjesme ‘Coins’ je nastala za 15-ak minuta 2012. na okupljanju sadašnjih članova benda. Inspirisani željom da pravimo muziku, pjesmom smo htjeli da kažemo da odbijamo da budemo taj čovjek koji je prodao svoj san. Objavljena je jer zajedno sa numerom ‘Im around’ uvodi u priču koju sprema Sound Floor”, kazao je za “Vijesti” frontmen Dušan Vukićević.

Osim njega Sound Floor čine Emin Mustafić (bas), Đorđo Irić (gitara) i Boris Keković (bubnjevi). I ovaj, kao i prethodni singl, rađeni su u studiju “Stivi”, na čijem konkursu je podgorički sastav ranije ove godine dobio besplatno snimanje. Tako miks i master potpisuju Stefan Pantović i Ivan Ivanović, članovi grupa Parampaščad i Bubnjivi, koji su vlasnici studija.

“Saradnja sa njima je nešto najljepše što nam se desilo od početka. Oni su nam dali još veću motivaciju i uvijek su tu da nesebično pomognu. Bubanj, miks i master koji su odradili na dosadašnjim pjesmama je sjajan. Pobjeda na konkursu nam je značila mnogo, prvenstveno zbog poznanstva sa članovima Stivija, a naravno i zbog prilike da snimimo pjesmu”, objasnio je Vukićević.

Osim Sound Floora, na konkursu je tada nagradu dobio i barski sastav Paralyzed Dreams. Podgoričani su još tada najavili album, pa u narednom periodu publika može očekivati još njihovih pjesama koje će se naći na studijskom debiju.

“Album će optimistično otprilike biti krajem godine, ako ne album onda makar desetak singlova koji će biti dostupni onlajn. Pjesme planiramo da objavljujemo u razmacima od mjesec, dva u zavisnosti od mogućnosti i slobodnog vremena”, otkrio je frontmen. Sound Floor do sada nije imao puno nastupa, više je bio posvećen kreativnom i studijskom radu, ali očekuju i da se to promijeni uskoro, dok pozivaju publiku da se informiše o eventualnim budućim dešavanjima putem njihove zvanične Facebook stranice.

“Na društvenim mrežama, a uskoro i na našem sajtu će biti objavljeni datumi potencijalnih nastupa, za sad je fokus na snimanju. Poslali smo na Art Fest konkurs dvije numere, ukoliko stignemo do užeg kruga odabira žirija sviraćemo u Podgorici 23. septembra na finalnom takmičenju”, kazao je Vukićević.

Bonus video: