SevdahBaby uoči večerašnjeg nastupa otkriva: Poznat sam kao muzički štreber

„Novi album je rađen za publiku koja je mlada, pa čak možda i djetinjasta u duši”
149 pregleda 0 komentar(a)
SevdahBaby (Novina), Foto: Stefan Đaković
SevdahBaby (Novina), Foto: Stefan Đaković
Ažurirano: 28.07.2014. 18:20h

DJ i producent SevdahBaby sa bendom večeras će nastupiti u Podgorici, ispred KIC-a Zeta.

“Publika može da očekuje dva sata miksa starih hitova i pjesama sa aktuelnog albuma 'Sega Mega, ti i ja'. Za naše nastupe dosta stvari je spremljeno unaprijed, jer je ipak riječ o, prije svega, elektronskoj muzici, ali šmek i posebnost svakom nastupu daje interakcija muzičara na bini, prije svega pjevačice Djixx, i publike. Tako da, koliko god se mi trudili da isproduciramo svaki nastup, uvijek ostaje čar žive svirke”, najavljuje Milan Stanković, poznatiji kao SevdahBaby.

Iako dolazi sa live formacijom, zvuk se neće puno razlikovati od onoga što je crnogorska publika do sada od njih čula.

“Kada sam prije skoro pet godina koncipirao lajv nastup, ideja mi je bila da se te pjesme uživo ne razlikuju previše od onoga što su ljudi čuli sa radija, TV-a ili Interneta. Ideja je da se živi instrumenti dodaju preko matrice i obogate ono što pjesme same imaju u sebi u studijskoj verziji. Sa druge strane, ima i pravih rokenrol momenata, što mislim da daje novu energiju, koja ima smisla samo na živim svirkama”, tvrdi on. Početkom godine on i Djixx su objavili album "Sega mega, ti i ja", a reakcijama publike je zadovoljan.

“Rađen je za publiku koja je mlada, pa čak možda i djetinjasta u duši, pa s tim u vezi, mislimo da smo takve ljude, kao i ranijim singlovima i prvim albumom, definitivno zadobili”, priznaje SevdahBaby.

Uglavnom sam pravi muziku, a o tome koliko je spreman na sugestije onih koji te numere izvode, kaže: “U studiju volim sudar energija, naravno sa ljudima do čijeg talenta i ukusa držim. Dosta sam krut kada su u pitanju stvari u koje sam siguran. Najviše volim da dobijem sugestije i ideje oko detalja sa kojima nisam baš siguran šta da radim”, priča producent.

Često ga najavljuju kao "muzičku senzaciju", a on ističe da i kad ne bi bilo tih epiteta, sebi nikad ne bi dozvolio da se opusti, već je uvijek na nivou.

“U profesionalnim krugovima i važim za muzičkog štrebera, ali mislim da je to jedini način da se radi bilo koji posao, a muzika to jeste, kao i sve drugo”, objašnjava on.

Samo da nije dosadno

SevdahBaby je obradio dosta poznatih pjesama i pokazao šta znači kad se neka numera zaista preanžira. Kaže da “svaka od tih pjesama ima svoju priču”.

“'Tri poljupca' je osmislio konceptualno Šobaja, 'Ljubi me brzo žurim' mi je preporučio kolega Bege Fank, 'Izvini dušo, izvini' je ideja jedne marketniške agencije, tako da ima tu svakakvih slučajeva, bitno je da nikada nije dosadno”, zaključuje on.

Bonus video: