U Petrovcu danas počinje Montenegro Sun Reggae festival

Večeras na Kastelu u Petrovcu nastupaju Josip A Lisac, Jahmessenjah, Metju Radiks i Riva Džordan
100 pregleda 0 komentar(a)
Montenegro Sun Reggae festival, Foto: Arhiva "Vijesti"
Montenegro Sun Reggae festival, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.07.2014. 06:45h

Treće izdanje Montenegro Sun Reggae festivala počeće danas, kada će na Kastelu u Petrovcu nastupiti Josip A Lisac, Jahmessenjah, Metju Radiks i Riva Džordan, dok će ljubitelje ovog zvuka sjutra na istom mjestu zabavljati Reggaeneracija, Professor Tresha i FC Apatride Utd.

Direktor festivala Vinko Mihajlović kazao je da je Montenegro Sun svake godine veći i ozbiljniji, a kao kuriozitet ovogodišnjeg izdanja izdvojio je nastupe Metjua Radiksa i Rive Džordana, sinova poznatog rege muzičara Džeka Redksia, koje će Petrovac ugostiti prije Exit festivala.

"Imaćemo i goste iznenađenja, kao i zabavni program na plažama, tako da pozivam ljude da dođu i provedu lijep vikend u Petrovcu", ispričao je Mihajlović za "Vijesti".

On je istakao i da je ove godine ulaz na festival besplatan, što je omogućeno zahvaljujući dobroj saradnji sa Opštinom i Turističkom organizacijom Budva kao i drugim prijateljima manifestacije.

"Mislim da ništa ne bismo dobili, samo bismo izgubili ako bismo naplaćivali karte u ovoj krizi. Ima dosta festivala u Crnoj Gori i karte često nisu baš jeftine, a mi smo željeli da omogućimo ljudima da nesmetano uživaju i da okupimo što više ljubitelja regea", kazao je direktor festivala.

On je istakao da bi bio srećan ako bi se ponovila prošlogodišnja posjećenost na festivalu, mada nije mogao konkretno reći o kojoj se cifri radi.

"Kastel prima oko 300-400 ljudi, ali masa stalno cirkuliše tako da je teško reći koliko je stvarno ljudi posjetilo festival, a i prošlih godina se dešavalo da oni koji ne mogu da uđu u okolini stoje i slušaju muziku", ispričao je Mihajlović.

Uz pomenute Džordana i Radiksa, zvijezde festivala biće FC Apatrid Utd, beogradski sastav koji je objavljivao albume za francuske, britanske i američke etikete, poznat po angažovanim tekstovima, kao i novosadski Josip A Lisac koji ima tri studijska izdanja iza sebe.

Obje festivalske večeri svirke će počinjati u 21 sat, a završavaće se sat vremena iza ponoći.

Bonus video: