Prva dama srpske DJ scene nastupa u Kotoru

"Početak u Italiji nije bio lak, ali me je naučio radu i strpljenju. Ni za šta ne bih mijenjala to iskustvo"
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.06.2014. 17:42h

Prva dama srpske elektronske scene Lea Dobričić nastupiće večeras u kotorskoj diskoteci "Maximus", a podršku će joj pružiti Goran Ivanović, član domaćeg Urban Vibe kolektiva. Početak žurke zakazan je za 23 sata, ulaz će do ponoći biti slobodan, a nakon toga će koštati pet eura.

Lea je u muzičke vode uplivala 2005, a do sada je miks pult dijelila sa nekim od kultnih imena kao što su Loren Garnije, Riči Hotin, Umek, Marko Karol, Anja Šnajder i brojni dugi. Prošle godine pobijedila je na takmičenju "Burn Studios" što joj je omogućilo da cijelog ljeta bude rezident na serijalu "Elrow" žurki u klubu "Privilege" na čuvenom španskom ostrvu.

Kakva su očekivanja pred nastup u Kotoru i što publika može očekivati?

Ovo će biti moj prvi nastup u Crnoj Gori, tako da se veoma radujem i očekujem da će parti biti super. Posebno mi je drago što dolazim na inicijativu vašeg novog studentskog radija Krš iz Podgorice, koji se trudi da što više popularizuje elektronsku muziku kod studenata i mladih uopšte.

Kada si se zaljubila u elektronsku muziku, u kom trenutku si rekli sebi da želiš sa tim da se baviš?

Još kao jako mlada sam prvi put došla u dodir sa gramofonima i miksetom, a samim tim i sa elektronskom muzikom. Imam osjećaj da sam oduvijek znala da je to ono čime želim da se bavim.

Karijeru si počela u Italiji, koliko je na tvoje početke uticalo to što si se obrela u inostranstvu?

Početak u Italiji nije bio lak, ali me je naučio radu i strpljenju. Ni za što na svijetu ne bih mijenjala to iskustvo, jer tada ne bih bila ono što jesam sada kao osoba.

Imala si priliku da učiš od Masea Pleksaa, Solomuna, Fetboj Slima, a da dijeliš miks pult sa Lorenom Garnijeom, Riči Hotinom, Umekom.. Ko je od DJ zvijezda ostavio najjači utisak?

Loren Garnije je na mene ostavio najjači utisak. Iako je neosporivo jedna od najvećih “zvijezda” elektronike, veoma je prizeman i drag čovjek.

Koliko si se kao žena suočila sa polnim predrasudama i koliko si uopšte zadovoljna zastupljenošću žena među DJ-evima u Srbiji i regionu i odnosom prema njima?

Mislim da u posljednje vrijeme ima malo više žena za DJ pultom, ali i dalje muškarci “vladaju”. (smijeh) Nisam nikada bila suočena sa predrasudama, bar ne u Srbiji, jer sam tu došla već kao manje-više formiran DJ.

Da li je ženama teže da se probiju nego muškim kolegama?

Biti žena u ovom poslu ima svojih prednosti, ali i mana. I naravno zavisi od osobe do osobe. Vjerujem da ako nešto dovoljno želiš, radiš na tome i konstantno se trudiš, doći će prije ili kasnije (smijeh).

Kakvi su ti dalji planovi i na čemu radiš trenutno?

Trenutno sam se posvetila produkciji. Krajem juna mi izlazi remiks koji sam uradila za Pola Ursina na Pacha Recordingsu, a radim takođe i na par originalnih traka tako da očekujte novitete od mene uskoro.

Galerija

Bonus video: