M:tel donacija SSCG-u: Orkestar prevazišao sva očekivanja

Goran Macanović iz Saveza slijepih se zahvalio na pomoći i istakao da je orkestar organizacije kojoj pripada, koji je prestao sa radom prije više od dvadeset godina
0 komentar(a)
SSCG, M:tel, Foto: Savo Prelević
SSCG, M:tel, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.06.2014. 15:18h

Na inicijativu organizatora Bedem festa - NVO "Pro Futuro", kompanija M:tel doniraće Savezu slijepih Crne Gore novčana sredstva za dva instrumenta koja su bila potrebna odnedavno ponovo aktiviranom orkestru te organizacije, saopšteno je na konferenciji za medije održanoj juče u Press centru u Podgorici.

Iznos donacije je poslovna tajna, ali će ona biti iskorišćena za kupovinu jedne vrste tamburice i jedne akustične gitare. Pred prisutnima su ugovor o donaciji potpisali direktor NVO "Pro Futuro" Petar Šundić i direktor marketinga M:tela Milivoje Cerović, dok je PR Ana Martinović istakla da je M:tel od 2012. do danas imao preko 125 hiljada donacija upućenih crnogorskoj zajednici.

Goran Macanović iz Saveza slijepih se zahvalio na pomoći i istakao da je orkestar organizacije kojoj pripada, koji je prestao sa radom prije više od dvadeset godina, reaktiviran prije pet mjeseci.

"Do sada je rad orkestra prevazišao sva naša očekivanja, a radi se o veoma talentovanoj i posvećenoj grupi ljudi. Muzika je jedan od najboljih načina na koji osobe sa invaliditetom mogu da se uključe u društveni život", ispričao je Macanović i dodao da će orkestar nastupiti na događaju koji će biti organziovan kao najava Bedem festa.

Osnivač festivala, Petar Šundić dodao je da će Savez slijepih na toj manifestaciji u Nikšiću biti zastupljen kroz jednog člana koji će izvoditi kompozicije kultnog kompozitora Žan Mišel Žara. On je istakao da će ovogodišnje, jubilarno peto izdanje Bedem festa osim muzike biti posvećeno i ljudskim pravima osoba sa invaliditetom i najavio još sličnih akcija.

Šundić je saopštio da će ovogodišnje izdanje Bedem festa prvi put trajati tri večeri, održaće se početkom septembra, a za sada je poznato da će ugostiti Svjetskog Kilo Cara Ramba Amadeusa, nekadašnjeg bubnjara EKV-a Marka Milivojevića, grupe Kryn, Neuro i Partibrejkers po čijoj pjesmi "Srce kuca tu je" manifestacija nosi ime.

"Ove godine festival ima regionalni karakter i zato bih pozvao sve ljude iz Crne Gore i šire da dođu", saopštio je Šundić.

Bonus video: