Čak Profet zatvorio spisak izvođača SeaRock festivala

Ovogodišnje, četvrto izdanje festivala održaće se tradicionalno u Kotoru na Ljetnjoj pozornici Starog grada 25. i 26. jula
0 komentar(a)
SeaRock festival, Foto: Stefan Strugar
SeaRock festival, Foto: Stefan Strugar
Ažurirano: 28.05.2014. 19:16h

Američki kantautor Čak Profet zaključuje ovogodišnji lajn ap SeaRock festivala, saopštili su organizatori.

Pedesetogodišnji roker aktivan je još od 80-ih godina prošlog vijeka kada je skrenuo pažnju na sebe dok je bio dio psihodelične rok grupe Green on Red, a iza sebe ima preko dvadeset izdanja. Potvrdom njegovog nastupa organizatori SeaRocka zatvorili su ovogodišnji spisak učesnika na kojem su još Den Stjuart, Hav Gelb (SAD), Lovely Quinces (Hrvatska), Stray Dogg (Srbija) i Solid Ground (Crna Gora).

Ovogodišnje, četvrto izdanje SeaRock festivala održaće se tradicionalno u Kotoru na Ljetnjoj pozornici Starog grada 25. i 26. jula.

"Cilj nam je isti - promovisati rok kulturu na što bolji način. Takođe, omogućiti domaćim bendovima da se predstave regionalnoj i inostranoj publici", kazao je ranije direktor festivala Ivan Gvido Krivokapić.

Kao i prethodnih godina i ove je SeaRock organizovan na volonterskoj bazi, a ulaz će ponovo biti besplatan. Prošle godine festival je posjetilo oko tri hiljade ljudi, a ove organizatori očekuju još veću posjetu. Ovogodišnji lajn ap jasno pokazuje se Kotorani sve više okreću amerikana zvuku i dovođenju što više inostranih imena, stvarajući jedinstven festivalski program.

Bonus video: