Sergej poručuje: U finalu bez opterećenja

Ćetković je juče čitavog dana davao intervjue, a sinoć je nastupio u Euro klubu
28 komentar(a)
Sergej Ćetković, Foto: Facebook
Sergej Ćetković, Foto: Facebook
Ažurirano: 08.05.2014. 07:57h

Crnogorski predstavnik na 59. Eurosongu Sergej Ćetković, ostvario je zacrtani cilj i uspio da se plasira u finale pomenutog takmičenja, pa će nastup u završnici najvećeg muzičkog spektakla dočekati rasterećeno.

“Očekujem dobar plasman i ne bih da kalkulišem o mjestu koje ćemo zauzeti. Jedino što je sigurno, barem po žrijebanju, nastupam u prvom dijelu večeri! Naravno da je pritisak i dalje prisutan, ali to je dio atmosfere Eurosonga koji je uobičajen. Idemo dalje", izjavio je Ćetković Vijestima. Šef pres pula crnogorske delegacije, Sabrija Vulić dodaje da su sada relaksirani, jer su napokon uspjeli da ostvare cilj.

“Odradili smo sve što je trebalo, ušli u finale i sad možemo da odahnemo, jer nemamo pretenzije da pobijedimo. Eto, uspjeli smo da iz šestog puta ostvarimo finale, nekim zemljama među kojima je i Holandija trebalo je za to devet godina”, kazao je Vulić.

Reakcijom publike u sali, koja je Ćetkovića tokom izvođenja pjesme “Moj svijet” dva puta nagradila aplauzom, nije iznenadila našu delegaciju.

“Odradili smo toliko proba i uvijek je reakcija bila ista, pa nam aplauzi publike nijesu bili novi. Pred sam nastup bili smo potpuno opušteni, nekako je ove godine sve prošlo bez nervoze i frke. Svako je radio svoj posao, sve je teklo po planu, pa je uspjeh bio neminovan. Prateći vokali imaju evrovizijsko iskustvo, već su na ovom takmičenju bili šest, sedam puta, a najveći strah smo imali kako će to Jovana (klizačica) odraditi, s obzirom na to da je najmlađa, ali i ona je preksinoć zablistala“, ponosan je Vulić.

Ćetković će nastupiti u prvom dijelu finalne večeri, odlučeno je žrijebom juče, a redosljed će odrediti producenti Eurosonga, nakon večerašnjeg drugog polufinala.

Spot za numeru “Moj svijet” koji je proglašen najboljim na ovogodišnjeg Eurosongu dostigao je milion pregleda na YouTubeu.

No, to što može da odahne kad je u pitanju rezultat, ne znači da je Ćetković završio sa obavezama na Eurosongu. Juče je tokom čitavog dana davao intervjue, a sinoć je nastupio i u Euro klubu kada je pored “Mog svijeta” izveo još nekoliko numera.

Iznenađeni što predstavnica Albanije nije prošla dalje

Ni publici ni delegaciji prolazak Ćetkovića u finale nije iznenađenje. Međutim, Vulić tvrdi da su prognoze kada su u pitanju finalisti, bile malo drugačije od onoga što se na kraju dogodilo.

“Svima je iznenađenje što predstavnica Albanije Hersi Matmuja nije prošla, kao i to što se u finalu našao San Marino koji je prema prognozama kladionice imao minimalne šanse za to”, priča Vulić i dodaje da bez obzira na to što su od početka vjerovali da će proći dalje, znali su da je konkurencija jaka.

“Definitivno smo ove godine dobili jaču grupu, jer su glavni favoriti za pobjedu- predstavnici Jermenije, Mađarske i Švedske pjevali u prvoj polufinalnoj večeri. Samim tim je prva grupa polufinalista bila teža, ali nećemo se žaliti, jer smo naš cilj ispunili”, zaključuje Vulić.

Bonus video: