Ima li u Danskoj viših od Sergeja?

Ćetković će večeras nakon višemjesečnih priprema imati svojih tri minuta. Na prvoj polufinalnoj večeri koja će početi u 21 sat, Ćetković će otpjevati „Moj svijet”
32 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2014. 07:08h

Crnogorski predstavnik na 59. Eurosongu Sergej Ćetković večeras će nakon višemjesečnih priprema imati svojih tri minuta. Na prvoj polufinalnoj večeri koja će početi u 21 sat u Kopenhagenu, Ćetković će 15. po redu otpjevati “Moj svijet”.

Juče je Ćetković u velikom hangaru koji je služio za remont brodova, a koji je uređen za potrebe Eurosonga, održao dvije probe, kojima je prisustvovala i publika.

"Upravo smo završili treću probu od kad smo u Kopenhagenu. Nakon ove, imamo i generalnu probu večeras, koja se snima, pred prepunom Arenom i koju večeras posmatra i ocjenjuje žiri. Imaćemo lijep nastup koji se mnogo razlikuje od prve probe i prvog snimka", kazao je za “Vijesti” Ćetković i sumirao utiske iz Danske.

"Reakcije su fenomenalne, svi komentari su pozitivni, posebno kada je riječ o odabiru jezika na kom izvodimo pjesmu", dodao je on.

No, nije samo dobio aplauz u sali nakon izvedbe, već su njegovom numerom bili oduševljeni i novinari koji su probu pratili iz pres centra.

"Bio sam u pres centru dok je Sergej nastupao u Areni i zaista je vladala odlična atmosfera. Čak su mi, pošto je Sergej završio, prišli neki Holanđani i pokazali poruke u kojima njihovi zemljaci koji su ga slušali u sali sa oduševljenjem navijaju za Ćetkovića i kažu da mora da prođe", potvrdio je Vijestima Sabrija Vulić, šef press pula crnogorske delegacije. Iako je na sve učesnike pritisak veći kako se bliži takmičenje, Vulić tvrdi da Ćetković nema tremu.

"Odlično se drži, s obzirom na kompletnu euforiju koja vlada ovdje u Kopenhagenu. Postoji ona pozitivna trema kod svih nas, upravo zbog tog pritiska, ali se nadamo da ćemo cilj zbog kojega smo ovdje, a to je finale, ostvariti", kaže on.

Tokom Sergejevog boravka u Kopenhagenu, pored proba održane su i pres konferencije, a naša delegacija je smislila i zanimljivu nagradnu igru.

Foto: Sergej Zabijako

"Pravimo dobru i pobjedničku atmosferu, pogotovo na konferencijama za medije koje su jako zanimljive. U pres centru smo postavili "kartonskog Sergeja" u prirodnoj veličini uz pitanje “Anybody taller?” i onome ko je viši i ko pošalje fotografiju kojom to i dokazuje, slijedi paket promotivnog materijala naše delegacije", otkriva Ćetković.

Vulić dodaje da su zasada na fotografijama primijetili samo jednog koji ispunjava uslov, ali da je interesovanje onih koji žele da imaju fotografiju sa "kartonskim Sergejem", veliko.

Ćetković je zadovoljan kompletnom organizacijom, pa ne krije da mu je drago što je dio ovog velikog takmičenja.

"Sve u svemu, uz činjenicu da se na svakom koraku vidi ozbiljnost produkcijskog tima, kao i volontera koji apsolutno uživaju u svom poslu, moram priznati da je prilično inspirativno nastupati u ovakvim uslovima i da svi učesnici jedva čekaju da gledaocima širom svijeta u tri minuta pokažu šta su pripremili", zaključuje Ćetković koji na Eurosongu ostaje do kraja, jer 7. maja uveče, dan pred samo finale ima zakazan nastup na velikoj Eurosong žurci.

Direktan prenos prve polufinalne večeri Eurosonga možete pratiti na Prvom kanalu RTCG-a od 21 sat.

Iz Švedske dolazili na crnogorsku žurku

U cilju promocije, crnogorska delegacija je protekla nedjelje održala je i svoju žurku, koja je po riječima Vulića, odlično prošla.

"Sergeja je podržalo dosta kolega i novinara. Sa njim su te večeri pjevali predstavnici Albanije, Gruzije, Makedonije, Poljske, Grčke. Bilo je zaista fenomenalno, a sve smo to organizovali zahvaljujući prijateljima iz Malmea, koji su došli iz Švedske kako bi prisustovali našem partiju. Čak su sa nama te večeri bili i članovi KUD-a Srbija koji su takođe tog dana došli iz Malmea zbog Sergeja i žurke, a posebnu zahvalnost dugujemo vlasnici tog lokala koja nam je dala prostor besplatno, dok su hranu i piće obezbijedili sponzori", kaže Vulić.

Galerija

Bonus video: