Sea Dance festival samo u DPS opštinama?

Sea Dance će se održati od 15. do 17. jula na Jazu. Bilo je najavljeno da će se održavati i manji događaji u Ulcinju i Kotoru. Sada je u igru upao Tivat
25 komentar(a)
Jamiroquai, Foto: Screenshot (YouTube)
Jamiroquai, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 02.05.2014. 08:22h

Iako je u prvom saopštenju organizatora Sea Dance festivala najavljeno da će se pored centralnog događaja na Jazu održavati i manji događaji u Ulcinju i Kotoru, u dokumentu Vlade Crne Gore objavljenom prošle sedmice Ulcinj se nigdje ne pominje, a u igru je upao Tivat.

Naime, u pomenutom dokumentu stoji da će u Vladinom operativnom timu koji će se baviti Sea Dance festivalom biti predstavnici opština Tivat i Kotor, kojima je preporučeno da finansijski pomognu ovu manifestaciju.

Ulcinj se u dokumentu nigdje ne pominje.

Na pitanje zašto je došlo do promjene plana u odnosu na prvu najavu, potpisnik dokumenta, direktor Nacionalne turističke organizacije Saša Radović kazao je “Vijestima” da nije bilo najavljeno da će se dio glavnog festivalskog programa odvijati u Ulcinju, ali da će se u tom i još nekim gradovima na Crnogorskom primorju odigrati "planirane aktivnosti vezane za promociju Sea Dance festivala".

“Vijesti” nijesu dobile odgovor na pitanje da li to znači da će se dio glavnog programa odvijati u Kotoru i Tivtu i u čemu je razlika između tih i događaja planiranih u Ulcinju.

Isto pitanje postavljeno je i ljudima iz Exita koji će organizovati Sea Dance, od kojih je stigao maglovit odgovor.

"Tokom naredna dva mjeseca planirana su promotivna dešavanja na različitim lokacijama na Crnogorskom primorju. Te lokacije uključivaće i gradove Ulcinj, Tivat, Kotor i Budvu. U pitanju su manji događaji u odnosu na manifestaciju na Jazu... Ono što je sigurno je da će se ti događaji u zavisnosti od vremena, ali i dostupnog budžeta, razlikovati po veličini", kazala je "Vijestima" Marija Vujović, PR festivala.

U periodu između pomenutog prvog saopštenja organizatora Sea Dancea i objave dokumenta Vlade, u Ulcinju su održani lokalni izbori, a DPS iako je osvojila najviše mandata nije ušla u vlast.

Ta stranka, sa druge strane, je na vlasti u Tivtu i Kotoru. Sea Dance će se održati od 15. do 17. jula na Jazu. Procjena organizatora je da će generisati 10 miliona eura prihoda.

TO Budva će u festival uložiti 100.000, Opština 400.000, a Vlada 100.000 eura.

Do sada je potvrđeno da će na nastupiti kultni sastav Jamiroquai, a program će se na Jazu odvijati na četiri bine.

Bonus video: