Vladimir Maraš & banD 3. maja na "Made in New York" festivalu

Maraš će sa bendom izvesti obradu tradicionalne kompozicije "Poljem se vija"
106 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2014. 14:27h

Vladimir Maraš & banD nastupiće 3. maja na "Made in New York" džez festivalu, a tim povodom danas je u prostorijama Ministarstva kulture na Cetinju održana konferencija na medije na kojoj su uz poznatog crnogorskog muzičara govorili i Dobrila Popović i Majkl Brokvin.

Maraš je kazao da će bend koji će ga pratiti na pomenutom koncertu činiti Šule Jovović, saksofonista Ljubiša Paunić i trubač Vladimir Krnetić iz Big benda RTS-a i dva muzičara iz Njujorka - bubnjar Erik Kalb i basista Derek Nivergelt.

Ova ekipa izvešće obradu tradicionalne kompozicije "Poljem se vija" nakon čega će im se na bini pridružiti slavni Rendi Breker, Jakov Majman i Leni Vajt. Maraš je najavio da će uz svoje kompozicije izvesti i dvije kultne numere Herbija Henkoka.

Dobrila Popović, savjetnica za muziku u Ministarstvu kulture, govorila je o značaju i kulturološkoj ulozi džez muzike i najavila da će se i ove godine Ministarstvo uključiti u globalnu proslavu Međunarodnog dana džeza 30. aprila. Ona je istakla da Ministarstvo kulture finansijski podržalo odlazak Maraševog benda u Njujork, jer je njihov nastup u Americi prepoznalo kao dobar povod za promociju crnogorskih umjetničkih dostignuća.

Koncert Vladimira Maraša & banDa odigraće se u čuvenom Trajbeka centru za izvođačke umjetnosti, a prisustvovaće mu samo umjetnici koji su dobili specijalan poziv žirija i organizacije.

"Made in New York" je džez takmičenje koje ima za cilj da okupi skrivene talente iz svih krajeva svijeta i omogući im da pokažu svoje umijeće pred vrhunskim američkim izvođačima tog žanra i svjetskom publikom.

Galerija

Bonus video: