Država za Sea Dance daje 600.000, očekuju 10 miliona

Jednodnevna dešavanja će biti u Tivtu i Kotoru, ali ne i u Ulcinju, kako je ranije najavljivano. Očekuje se i dolazak evropskih zvaničnika
0 komentar(a)
Exit, Foto: Shutterstock
Exit, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.04.2014. 17:14h

Sea Dance festival, koji će se u sklopu "Exit avanture" održati na Jazu od 15. do 17. jula, generisaće oko deset miliona eura prihoda po procjeni organizatora, stoji u dokumentu objavljenom na zvaničnom web sajtu Vlade Crne Gore.

U tekstu koji potpisuje direktor Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Saša Radović dalje stoji da je interesovanje za ovu manifestaciju veliko i da je do sada 11 hiljada ljudi obezbijedilo ulaznice za Sea Dance.

Potvrđeno je i ranije pisanje "Vijesti" da je Opština Budva budžetom za 2014. predvidjela sredstva podrške festivalu u iznosu od 400 hiljada eura, dok će lokalna turistička organizacija participirati sa 100 hiljada eura. Takođe je odlučeno da Ministarstvo turizma za ovaj projekat iz svog budžeta prenese 100 hiljada eura na račun NTO koja će tu sumu uplatiti organizatorima u vidu podrške Vlade Crne Gore.

U dokumentu se navodi da je dogovoreno da se u projekat uključe opštine Tivat i Kotor, gdje će biti organizovani jednodnevni događaji, dok se opština Ulcinj nigdje ne pominje, iako je ranije najavljeno da će se i na njenoj teritoriji odvijati program.

Ovim dokumentom preporučuje se opštinama Tivat i Kotor da podrže realizaciju projekta finansijskom participacijom dok se Montenegro Airlines i Željeznička infrastruktura Crne Gore zadužuju da sagledaju mogućnost reduciranja cijena karata prevoza za učesnike festivala. Dodaje se da su u toku pregovori sa Delegacijom EU oko dolaska visokih evropskih zvaničnika na Exit i/ili Sea Dance festival.

Kako stoji u dokumentu koji potpisuje Radović, on će biti predstavnik države u organizacionom timu festivala, dok je dogovoreno formiranje operativnog tima kojim će rukovoditi opština Budva, a u kojem će biti i predstavnici opština Tivat i Kotor, lokalnih komunalnih i javnih preduzeća opštine Budva, direktor NTO, predstavnik MORT-a, predstavnik kabineta potpredsjednika Vlade Igora Lukšića, predstavnik MUP-a i Ministarstva zdravlja.

Kao jedan od ključnih motiva za donošenje odluke o saradnji sa Exitom navodi se to što je najveći broj stranih gostiju na festivalu iz Velike Britanije i Holandije, koji su u Crnoj Gori nedovoljno prisutni, kao i činjenica da su posjetici Exita uglavnom zainteresovani za privatni smještaj i kampove koji su inače u periodu tzv. "julske rupe" slabije popunjeni.

Bonus video: