Lake Fest: Dolazi Van Gogh, pregovara se sa stranim bendovima

Direktor Lake festa je istakao da će boravak u njemu i ove godine biti besplatan, dok će organizatori ponudu u njemu obogatiti
54 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2014. 14:13h

Popularni srpski rok sastav Van Gogh sviraće na ovogodišnjem Lake festu, otkrio je direktor te manifestacije Peđa Zečević i potvrdio ranije pisanje "Vijesti" da će se na spisku izvođača koji će na Krupcu nastupiti od 25. do 27. jula naći i Zoster.

Zečević je kazao da će cijene ulaznica za festival najvjerovatnije biti u rangu prošlogodišnjih (25 eura trodnevna, deset eura jednodnevna). Prema njegovim riječima, u opticaju je mogućnost da Lake fest ugosti jedno poznato inostrano ime, a u tom slučaju cijena jednodnevne ulaznice za taj dan će biti nešto viša.

"Ima nekoliko imena sa kojima pregovaramo, u najsrećnijem spletu okolnosti moćićemo finansijski da pokrijemo jedno strano ime. Ima u opticaju i američkih i evropskih, britanskih bendova, ali dok ne postignemo konkretan dogovor ne možemo iznositi dalje detalje", ispričao je direktor Lake festa.

On je dodao da bi lajn ap festivala trebalo da bude poznat za mjesec dana, a da će imena učesnika saopštavati kako budu potpisivali ugovore sa njima.

"S obzirom na ograničenost ex-YU tržišta moraćemo neka imena da ponovimo, ali mislim da još ove godine možemo da očekujemo da ne bude puno 'povratnika'. Sa druge strane, Zoster i mnogi drugi koji su ostavili dobar utisak prethodnih godina imaju brojne fanove u Crnoj Gori i ponavljanje njihovih nastupa ne šteti kvalitetu festivala, nego je neminovnost u perspektivi", saopštio je Zečević.

Prepoznatljiv dio manifestacije na Krupcu prethodnih godina postao je kamp, a direktor Lake festa je istakao da će boravak u njemu i ove godine biti besplatan, dok će organizatori ponudu u njemu obogatiti. Sigurno je i da će se muzički program, kao prošle godine, odvijati na dvije bine - glavnoj i manjoj u kampu, ali za sada još uvijek nije skroz poznato kako će ova druga biti koncipirana, kazao je direktor Lake festa.

"Ponovo ćemo napraviti konkurs za malu binu, a nastavićemo i saradnju sa Belgrade Demofestom i još nekim festivalima čiji će pobjednici nastupiti na njoj", dodao je Zečević.

Cijena organizovanog prevoza od Nikšića da Krupca (50 centi) i nazad, kao i od Krupca do Podgorice (euro i po) takođe će ostati ista.

Zečević je kazao da je uvjeren da će ovog ljeta Lake fest okupiti više posjetilaca nego prošlog, kada je kroz Krupac u tri festivalska dana po procjeni organizatora prošlo oko 17 hiljada ljudi.

Dobili od države 10 hiljada eura, festival živi od ulaznica

To što se na festivalskom meniju u Crnoj Gori pojavila nova velika manifestacija – Sea Dance, koja će se održati sedmicu prije Lake festa, a iza koje stoje organizatori Exit festivala, neće se negativno odraziti na posjetu na Krupcu, smatra Zečević.

"Lake fest je samoodrživ – 70 odsto se finansira od ulaznica. Svjedoci smo da novonastali festivali, koji nisu iz domaće produkcije, dobijaju skoro pola miliona eura od države, dok smo mi dobili svega deset hiljada. To znači da u startu nijesmo ravnopravni.

Lakše bi nam bilo kad bi imali ozbiljniju finansijsku pomoć, ali ljudi su naša najveća energija, naša ciljna grupa je stabilna, pa samim tim i naš festival ima uhodan sistem funkcionisanja", istakao je Zečević.

Galerija

Bonus video: