Demofest 2014: Prijavljeno sedam grupa iz Crne Gore

Rezultati konkursa 15. juna, prvi put u istoriji festivala jedan član žirija iz Crne Gore
0 komentar(a)
Jelen Demofest, Foto: Facebook
Jelen Demofest, Foto: Facebook
Ažurirano: 16.04.2014. 17:43h

Konkurs za ovogodišnje izdanje Demofesta, najvećeg festivala za demo bendove u regionu, je završen, a prijavilo se sedam bendova iz Crne Gore: Rock In Peace, Manitou, Zoon politikon, Mikrokozma, Adept, te Abzofran i Indigo pop koji su već imali priliku da nastupe na ovoj manifestaciji.

"Ove godine prijavilo se preko 400 bendova, što je blizu prošlogodišnje cifre, a s obzirom da je sada konkurs bio kraći mjesec dana nego inače mislim da je to velikih uspjeh. Samo u posljednja dva dana je stiglo preko 130 prijava, što znači da su opet mnogi čekali pet do 12", kazala je Brankica Stojanović, PR festivala.

Komentarišući to što se iz Crne Gore prijavljuju bendovi koji su već nastupali na festivalu ili i ranije konkurisali, ali nisu prošli, Stojanović je kazala da je fascinirana upornošću tih muzičara.

Stručni žiri će rezultate konkursa saopštiti 15. juna, tada će biti otkriven i njegov sastav, a sagovornica "Vijesti" je istakla da će ove godine prvi put u istoriji festivala žiri vjerovatno imati jednog člana iz Crne Gore.

Ko će nastupiti u revijalnom programu Demofesta biće poznato iduće nedjelje, ali je sigurno da će ove godine za razliku od prethodne na spisku izvođača pored regionalnih zvijezda biti i jedno poznato inostrano ime.

"Finale festivala biće okončano sigurno koncertom jednog velikog stranog benda, a postoji mogućnost da ugostimo i dva inostrana imena. Dok ne složimo program nećemo znati da li će biti besplatan ulaz, ali i ako se bude plaćao to će biti neka simbolična cifra, najviše jedan euro", obećala je Stojanović.

Najveći problem ove godine za organizatore Demofesta je mjesto održavanja te manifestacije. Dogovor sa lokalnim vlastima još nije postignut, mogao bi se očekivati već sjutra, a do sada se festival održavao na tvrđavi Kastel. Stojanović je kazala da postoji mogućnost da se ovog ljeta Demofest održi ispred Kastela.

Pobjednika Demofesta tradicionalno očekuje nagrada u vidu snimanja albuma i spota u produkciji MTV-a, dok ostale visokoplasirane takmičare čekaju novčane i nagrade u vidu opreme. Prošlogodišnji pobjednik je M.O.R.T. iz Sinja.

Bonus video: