Ćetković: Dobro je, publici ćemo ostati u najsvježijem sjećanju

Svakodnevno imamo pripreme za nastup, jer će nas tokom ta tri minuta gledati više od 200 miliona ljudi
4 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2014. 19:43h

Crnogorski predstavnik Sergej Ćetković nastupiće pretposljednji prve polufinalne večeri Eurosonga, saopštili su organizatori tog takmičenja.

Prema rasporedu objavljenom na sajtu eurovision.tv, Ćetković će pjesmu "Moj svijet" izvesti petnaesti. Prije njega će pjevati predstavnici Jermenije, Letonije, Estonije, Švedske, Islanda, Albanije, Rusije, Azerbejdžana, Ukrajine, Belgije, Moldavije, San Marina, Portugala i Holandije, dok će veče zatvoriti izvođač iz Mađarske.

“Zadovoljan sam pozicijom koju smo dobili, jer na taj način će naš nastup i pjesma ostati najsvježija publici”, kazao je za “Vijesti” Ćetković koji je odlučio da na Evrovizijskoj sceni izvede numeru “Moj svijet”, a ne njenu englesku verziju.

“Na taj korak sam se odlučio iz razloga što je verzija na našem jeziku bliža i meni i mojim fanovima, od engleske. Takođe, i komentari stranaca bili su uglavnom da pjesma na crnogorskom jeziku ima više emocija. Uostalom predstavljam Crnu Goru, pa je normalno da pjevam na našem jeziku, a i mnogo država bivše Jugoslavije koje govore istim jezikom kao mi, se ne takmiče, pa ćemo na taj način očuvati jezik i uopšte naše kulturno nasljeđe”, objašnjava Ćetković.

Od premijere pjesme prošlo je petnaestak dana, a Ćetković već sad ima više 500 hiljada pregleda na kanalu Youtube.

“Zadovoljan sam brojem pregleda, posebno zbog toga što je drugi po značaju sajt za Eurosong esctoday.com pravio listu spotova sa najviše pregleda, a mi smo na trećem mjestu. Ispred nas su Jermenija, koja važi za favorita, i Austrija”, ističe Ćetković, i otkriva da je već počeo da sprema sam nastup u Danskoj.

“Svakodnevno imamo pripreme oko nastupa, jer ipak tokom ta tri minuta vas gleda preko 200 miliona ljudi širom svijeta. Zato ćemo se maksimalno potruditi da kroz scenski nastup dočaramo pjesmu. Za režiju nastupa biće zadužen Marko Popović, a na bini će sa mnom biti prateći vokali i dva plesača”, kaže Ćetković kome sad predstoje nastupi na evrovizijskim žurkama u Londonu i Amsterdamu, a dobio je poziv i od direktora albanske televizije.

Ćetković je bio pozvan i da “Moj svijet” izvede u finalu muzičkog takmičenja X faktor, prije dva dana u beogradskoj Areni.

“Nažalost, poziv sam morao sam da odbijem jer sam bio na putu. Vratio sam se tek juče ujutru, dan nakon završetka tog takmičenja”, objašnjava Ćetković.

Druge večeri Eurosonga predstaviće se učesnici sa Malte, Izraela, Norveške, Gruzije, Poljske, Austrije, Litvanije, Finske, Irske, Bjelorusije, Makedonije, Grčke, Slovenije i Rumunije.

Eurosong će biti održan 6, 8. i 10. maja u Kopenhagenu.

Galerija

Bonus video: