Otvoren konkurs za ovogodišnji Demofest

Konkurs će trajati do 15. aprila, a bendovi u svojoj prijavi treba da pošalju popunjen formular, dvije autorske numere u mp3 formatu i fotografiju
0 komentar(a)
Jelen Demofest, Foto: Facebook
Jelen Demofest, Foto: Facebook
Ažurirano: 17.03.2014. 12:59h

Ovogodišnji konkurs za Jelen Demofest, najveći festival u regionu posvećen demo bendovima, otvoren je i trajaće do 15. aprila, saopštili su organizatori.

Uslovi prijave i dalje su isti kao prethodnih godina. Potrebno je poslati na mejl adresu konkurs@demofest.org detaljno popunjenu prijavu, koju izvođači mogu skinuti sa oficijelnog sajta festivala (demofest.org) i uz nju priložiti fotografiju benda (minimum 300x300, u JPEG formatu) i dvije autorske numere u mp3 formatu.

Brankica Stojanović, PR festivala, kazala je za "Vijesti" da broj prijava iz godine u godinu primjetno raste, te da često bendovi ne odustaju ako ne prođu konkurs prvi put, već pokušavaju iznova.

“Takođe se često dešava da bendovi koji su prošli u finale se ponovo prijave, što pokazuje da rade na sebi i trude se da napreduju iz godine u godinu”, ispričala je Stojanović.

Ona je istakla da je ove godine otvorena kancelarija agencije "Aquarius", koja organizuje festival, u Podgorici te dodala da se nada da će to uticati na povećanje broja prijavljenih bendova iz Crne Gore.

"Kroz kontakte sa vašim sugrađanima shvatila sam da scena u Crnoj Gori postoji, ali da preovladava stidljivost kod muzičara koji ne očekuju da mogu ispuniti snove na Demofestu, međutim prošlogodišnja pobjeda benda iz malog mjesta kao što je Sinj pokazuje suprotno", objasnila je ona.

Stručni žiri, čiji sastav je još uvijek nepoznat, a koji uglavnom čine zvijezde regionalne rok scene, saopštiće rezultate konkursa polovinom juna. Tada će biti i poznat sastav žirija, a organizatori su odlučili da ga ne otkrivaju ranije zbog neprijatnih situacija iz prošlosti.

Još uvijek nije saopšteno kada će se Demofest održati, niti ko će nastupiti u revijalnom dijelu, a do sada je ova manifestacija znala da ugosti poznata imena kako regionalne, tako i svjetske muzičke scene, od Partibrejkersa do Trickya.

Stojanović je otkrila da će revijalni izvođači vjerovatno biti poznati za mjesec dana, a da postoje indicije da festival zatvori jedno strano ime.

Ulaz će ostati najvjerovatnije besplatan ili će cijena biti simboličan, dok su organizatori otkrili da lokacija najvjerovatnije neće biti ista, već nova, a koja - znaće se uskoro.

Pobjednika Demofesta tradicionalno očekuje nagrada u vidu snimanja albuma i spota u produkciji MTV-a, dok ostale visokoplasirane čekaju novčane nagrade. Prošlogodišnji pobjednik je M.O.R.T. iz Sinja.

Bonus video: