Nikšićki Punkreas svira u Grčkoj i Makedoniji

Kad je u pitanju Crna Gora, Punkreas će 14. marta svirati na humanitarnom koncertu za Dječiji klub u Nikšiću
1 komentar(a)
Ažurirano: 01.03.2014. 14:47h

Nakon prošlogodišnje odiseje po Evropi, nikšićki street punk sastav Punkreas, otisnuće se na novu turneju, po Makedoniji i Grčkoj u maju.

"Svirke u inostranstvu uglavnom ugovara Đorđije (Njunjić - bubnjar) preko Interneta. Uglavnom su u pitanju studentski klubovi, pravi andergraund lokali za pank svirke", kazao je gitarista Mihailo Bulajić. Njegov bend će u periodu od 7. do 11. maja svirati u Bitolju, Gjanini, Solunu, Patrasu i Atini.

Dok većina crnogorskih bendova jedva uspijeva da zasvira u komšiluku, za Pankreas inostrani nastupi nisu novost. Bulajić objašnjava kako to uraditi - uzeti tastaturu u ruke i ostvarivati konatakte putem Interneta.

"Mnogo je lakše nego ranije. Kod nas to Đorđije radi, on je u kontaktu sa svim tim klubovima, organizatorima, prije svega onim koji se bave pankom. Nije nikakva filozofija u pitanju, svako to može, samo malo da se potrudi", uvjeren je on.

Kad je u pitanju Crna Gora, njegova grupa će 14. marta svirati na humanitarnom koncertu za Dječiji klub u Nikšiću. A kada se prisjeti prošlogodišnje evropske turneje, u okviru koje je Punkreas posjetio Bugarsku, Rumuniju, Austriju i Sloveniju, Bulajić kaže da je bilo kako se samo poželjeti može.

"Posjeta na svirkama je bila mnogo veća nego što smo očekivali, pogotovo u Bugarskoj. Meni je najbolje bilo u Sloveniji na Punk Rock Holiday, fenomenalno. To je pravi pank festival, svjetskog nivoa. Svirali smo u nevjerovatnom ambijentu, u prirodi, divljini, na istoj bini gdje su svirali i neki svjetski poznati bendovi", ispričao je on.

Novi album će biti završen za dva-tri mjeseca

Punkreas uveliko snima novi album, u studiju "Ultrazvuk" u produkciji njihovog basiste Bojana Bojanića, a Bulajić kaže da nije ostalo još mnogo rada na njemu.

"Sve pjesme su uglavnom snimljene, dosnimavaju se sad neke gitare i slično. Super nam ide i računam da će sve biti gotovo za dva do tri mjeseca, možda čak i prije", otkrio je gitarista. On je najavio da će novo izdanje sadržati najmanje 11 pjesama, a koncepcija će biti ista kao i na prošlom.

"Mi smo naravno malo porasli pa će vjerovatno bolje da zvuči, ali u principu slične će pjesme biti. Biće i šaljivih i ozbiljnih. Siguran sam da svakako neće biti dosadan album", uvjeren je on.

Galerija

Bonus video: