Novi slovenački zvuk stiže u prijestonicu

"Nadamo se dobroj svirci i dobrom provodu. Ne znamo tačno gdje dolazimo, ali se radujemo prvom gostovanju u Crnoj Gori, uzbuđeni smo"
0 komentar(a)
DJ, elektronska muzika, Foto: Shutterstock
DJ, elektronska muzika, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.02.2014. 18:05h

Slovenački elektro rok bendovi Karmakoma i Kontradikshn sviraće 5. marta na Cetinju u klubu Kazablanka u okviru večeri pod nazivom "Novi slovenački zvuk". Svirku organizuje Udruženje za afirmaciju alternativne kulture, početak je zakazan za 21 sat, a ulaz će biti besplatan.

Petar Stojanović, lider grupe Kontradikshn (gitara/sint/vokal) najavio je žurku, iako je priznao da ne zna što tačno da očekuje jer prvi put dolazi u prijestonicu.

"Nadamo se dobroj svirci i dobrom provodu. Ne znamo tačno gdje dolazimo, ali se radujemo prvom gostovanju u Crnoj Gori, uzbuđeni smo", kazao je Enej Mavsar (gitara/klavijature/sempler/vokal), frontmen Karmakome.

Stojanović je najavio da publika može očekivati miks teških gitarskih rifova, elektro sintova i puno energije.

Oba benda dolaze u sklopu turneje po bivšoj Jugoslaviji na kojoj promovišu nova izdanja. Kontradikshn je prošlog petka objavio EP "Anatomy", a Karmakoma album "Imagination & Mechanical Metamorphoses".

"Presrećni smo, dobijamo samo dobre reakcije, nismo to očekivali. Mediji u Sloveniji su nas dobro prihvatili, nacionalni radio je čak proglasio jednu našu pjesmu za hit sedmice što je za nas kao alternativni bend bilo prijatno iznenađenje", ispričao je Mavsar.

Stojanović je kazao da su prve reakcije na EP Kontradishna dobre i da mu tek predstoji promocija. "Taj EP je zagrijavanje za album, to je samo početak", dodao je on.

Njegov bend osvojio je drugo mjesto na prošlogodišnjem Jelen Demofestu, a Petar kaže da nisu očekivali ni da će ući u finale, s obzirom da godinu ranije nisu prošli selekciju.

"Prošle godine smo opet probali, jer nismo imali što da izgubimo. Odabrani smo, predstavili smo to što znamo, što radimo, našu energiju i poglede na svijet i neočekivano dobili drugo mjesto, a žiri nam je rekao da smo u produkcijskom smislu bili najbolji. Postali smo prvi slovenački bend koji je tamo nagrađen", kazao je on.

Bonus video: