Snimanje spota u toku: Ćetković siguran da se trud isplatio

"Najljepše je kad čovjek nakon svega vidi gotov proizvod i kad se uvjeri da je sav trud imao smisla"
13 komentar(a)
Sergej Ćetković (novina), Foto: Privatna arhiva
Sergej Ćetković (novina), Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.02.2014. 17:04h

Snimanja spota za pjesmu sa kojom će nas ove godine na Evroviziji predstavljati Sergej Ćetković je u toku, a kako kaže pjevač, proteklog vikenda uspjeli su da završe dobar dio posla. Za dva dana snimanja, promijenili su mnoštvo lokacija, ali kako ističe sve je lakše kad ima pravu ekipu oko sebe, koju je kao producent predvodio Ivan Đurović.

Samo putovanje i mijenjanje lokacija teško je palo svima, ali Ćetković je siguran da će se višednevni rad isplatiti.

"Najljepše je kad čovjek nakon svega vidi gotov proizvod i kad se uvjeri da je sav trud imao smisla. Snimanja kreću ujutru u šest, a traju do kasno u noć, a vremenske prilike se mijenjaju s obzirom na to da mijenjamo i lokacije, tako da je nemoguće osloniti se na vremensku prognozu. Ono što za sad mogu da kažem je da imamo lijepih kadrova, snimili smo lijepe pejzaže i lokacije koje do sad nijesu puno bile korišćene”, priča za Vijesti Ćetković.

Kako ovaj muzičar kaže, njegov spot za Evrovizijsku pjesmu neće biti samo puko prikazivanje Crne Gore, već će imati i priču koju nije želio da otkriva.

Dugogodišnji Ćetkovićev saradnik kad su spotovi u pitanju Aleksandar Kerkereš Keki zadužen je za ekranizaciju evrovizijske pjesme, a pjevač ističe da je i režiser veoma zadovoljan lokacijama koje je slikao prethodnih dana.

„Dosta sam sarađivao sa Kekijem, odlično se razumijemo i dopunjavamo kad su ideje u pitanju. Njemu ovo nije prvi put da snima u Crnoj Gori, tako da su mu čak neke lokacije poznatije nego meni”, priznaje Ćetković. Na pitanje, koliko je on zahvaljujući snimanju ovog spota upoznao svoju zemlju, odgovara:

„Ima dosta lokacija koje sam do ovog snimanja mogao da vidim samo na TV-u, tako da mi je zbog toga sve ovo prijalo, jer sam uspio da posjetim mjesta na kojima do sada nijesam bio”, ističe on.

Iako pjesma sa kojom će nas predstavljati na Eurosongu u Kopenhagenu još nije dobila zvanično naziv, Ćetković je svoj posao u studiju završio. Pjesmu je otpjevao na crnogorskom i engleskom jeziku, a ostalo je još da se, snime „sitnice”- prateći vokali i da se napravi miks iste. Međutim, pjevač još ne može da „odahne”.

„Sad radimo na detaljima i ne želim čak ni njih da prepustim slučaju. Želim svaki segment pjesme da dovedem do savršenstva”, obećava on, dodajući da nema tremu iako se termin objavljivanja evrovizijske numere koji je zakazan za 9. mart bliži.

„Jednim dijelom ova pjesma je prava Evrovizijska, a opet u njoj je i moj prepoznatljiv stil, tako da nemam tremu, a siguran sam da će publika pjesmu lijepo prihvatiti”, ističe Ćetković.

„Jednim dijelom ova pjesma je prava Evrovizijska, a opet u njoj je i moj prepoznatljiv stil, tako da nemam tremu", kaže Ćetković

Posljednjeg dana snimanja naš predstavnik sa ekipom će se družiti na primorju, a sjutra su zakazana snimanja u Baru i Ulcinju.

Ovogodišnji 59. Eurosong biće održan u Kopenhagenu od 6. do 10. maja, a Ćetković će nastupiti u prvoj polufinalnoj večeri.

Nije još čuo konkurenciju

Sergejeva koleginica Tijana Dapčević koja će ove godine predstavljati Makedoniju na istom takmičenju, već je predstavila pjesmu. Riječ je o numeri "To the sky" koju će otpjevati na engleskom.

Zbog obaveza oko snimanja spota, Ćetković još nije čuo njenu pjesmu, ali ni numere ostalih učesnika Eurosonga.

"Zasad sam se bavio isključivo svojom pjesmom, bio sam koncentrisan na ono sa čime ću ja svoju zemlju predstavljati, tako da nijesam puno vodio računa o konkurenciji", ističe Ćetković.

Bonus video: