Sergej Ćetković o nekadašnjoj SFRJ: Nosio sam štafetu za Dan mladosti

Još pamtim sebe kao važnog, u plavoj kecelji sa crvenom pionirskom maramom i sa štafetom u rukama, dok su me prodavci i prolaznici bodrili i pozdravljali, prisjetio se popularni pjevač
2 komentar(a)
Sergej Ćetković, Foto: Show svih vremena
Sergej Ćetković, Foto: Show svih vremena
Ažurirano: 25.01.2014. 08:13h

Crnogorska pop zvijezda i ovogodišnji predstavnik na Eurosongu Sergej Ćetković biće jedan od učesnika emisije “Šou svih vremena” koja će se sjutra veče od 21 sat emitovati na televiziji Vijesti.

U novoj epizodi serijala gledaoci će imati jedinstvenu prilikuda se vrate u 1982, koja je važila za godinu restriktivnih ekonomskih mjera, u kojoj je kultura cvjetala.

Te godine Idoli su objavili album "Odbrana i poslednji dani", dok su se u bioskopima prikazivali filmovi “Tesna koža”, “Idemo dalje”, “Nešto između”, “Variola Vera” i “Maratonci trče počasni krug”.

"Pamtim taj period svog djetinstva kao veoma lijep i bezbrižan. Tada sam imao šest godina i spremao sam se za odlazak u osnovnu i prve dane muzičke škole. Naši roditelji su tih godina imali sigurnost i posao, pasoš koji se nije puno razlikovao po važnosti od pasoša ostalih zemalja i puno smo putovali", priča za “Vijesti” Ćetković o svom sjećanju na 1982.

Mnoge javne ličnosti koje su imale priliku da žive u velikoj Jugoslaviji, sa nostalgijom pričaju o tom periodu. Mnogi, među kojima je i crnogorski glumac Petar Božović, padali su u depresiju nakon njenog raspada, a lijepe uspomene za taj period vežu i našeg sagovornika.

"Da budem iskren, najviše mi nedostaje djetinjstvo, dani osnovne i srednje škole. Mašta i vrijeme provedeno u izmišljanju raznih igara, iščekivanje ruskih bajki na TV programu i emisije i filmovi zimskog bioskopa kojih danas, nažalost, više nema"

Od tada su se, makar tako kažu oni koji pamte SFRJ, vremena dosta izmijenila, a na pitanje šta njemu najviše nedostaje iz tog perioda, Četković odgovara:

"Da budem iskren, najviše mi nedostaje djetinjstvo, dani osnovne i srednje škole. Mašta i vrijeme provedeno u izmišljanju raznih igara, iščekivanje ruskih bajki na TV programu i emisije i filmovi zimskog bioskopa kojih danas, nažalost, više nema", kaže on.

Pored Ćetkovića, u ovonedjeljnom šouu učestvuju još i glumci Seka Sablić, Hristina Popović i Svetislav Bule Goncić, dok je specijalni muzički gost grupa “Zana”.

Zabavan kviz

Za učešće u kvizu Ćetković se spremio, a bio je u ekipi sa Popovićevom.

"Kviz je zabavnog karaktera i ne zahtijeva pretjeranu ozbiljnost. Trudili smo se da se dobro zabavimo i nasmijemo, a u društvu fantastične Seke, Svetislava i Nikole Koja u ulozi voditelja nije bilo teško. Sviđa mi se sama ideja i koncept emisije, podsjećanje na dane kada je sve bilo bolje i drugačije", otkriva on.

Učesnici šoua obično biraju i numeru koja je obilježila godinu o kojoj govori emisija, a Ćetković je za tu priliku odabrao “Podlugovi”, Zdravka Čolića.

"Sjećam se da sam kao dijete uživao slušajući neke od pjesama sa tog albuma i danas ih rado otpjevam za svoju dušu", zaključuje Ćetković.

Bonus video: