Exit proglašen za najbolji evropski festival

"Vjerujemo da je društvena odgovornost Egzita i dalje važan razlog našeg postojanja. Zbog toga i posvećujem ovu nagradu svim vjernim ljubiteljima festivala"
10 komentar(a)
Exit, Egzit, Foto: Flickr.com
Exit, Egzit, Foto: Flickr.com
Ažurirano: 16.01.2014. 08:22h

Muzički festival Egzit (Exit), koji se svakog ljeta održava u Novom sadu, proglašen je sinoć za najbolji evropski festival u kategoriji najvećih evropskih festivala, saopštili su organizatori Egzita.

Egzit je proglašen za najbolji festival na ceremoniji dodjele Evropskih festivalskih nagrada za 2013. godinu, koja je održana na festivalu Evrosonik (Eurosonic) u Groningenu, u Holandiji.

Publika iz cijele Evrope, zajedno sa žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije, zajedničkim glasovima odlučili su da je Egzit najbolji u konkurenciji od 360 najvećih festivala iz čitave Evrope.

Nagradu je primio strateški direktor festivala Dušan Kovačević, koji je podsjetio da je Egzit jedinstven u svijetu, jer je nastao kao studentski pokret za mir i slobodu u Srbiji i na Balkanu.

"Vjerujemo da je društvena odgovornost Egzita i dalje važan razlog našeg postojanja. Zbog toga i posvećujem ovu nagradu svim vjernim ljubiteljima festivala, pogotovo onima iz Srbije i sa Balkana, kao i našem Novom Sadu, najboljem gradu na svijetu, u kojem se Egzit održava od samog početka", rekao je Kovačević.

Ovo je prvi put da Egzit svaja prvo mjesto u konkurenciji velikih evropskih festivala od ustanovljenja ove nagrade 2010. godine, iako je svake godine bio uvršten u uži izbor od deset najboljih.

Bonus video: