Povezivanje gradova

Pobjednik Royal festa učestvovaće na rok festivalu u San Remu

Iako nosi isto ime, u pitanju je rok festival, a ne popularna muzička manifestacija na kojoj se, između ostalog, biraju i predstavnici Italije na Eurosongu
1 komentar(a)
Royal Music Fest, Foto: Facebook
Royal Music Fest, Foto: Facebook
Ažurirano: 13.01.2014. 08:23h

Organizatori muzičkog festivala Royal Music, koji se protekle dvije godine održavao na Ljetnjoj pozornici na Cetinju, uspostavili su saradnju sa italijanskom muzičkom manifestacijom San Remo.

Naime, pobjednici ovogodišnjeg Royal Music Festa, koji će biti održan u avgustu, imaće priliku da učestvuju na pomenutom italijanskom festivalu, saopštili su organizatori. Iako nosi isto ime, u pitanju je rok festival, a ne popularna muzička manifestacija na kojoj se, između ostalog, biraju i predstavnici Italije na Eurosongu, objasnio je “Vijestima” Dragan Bulajić, direktor Royal Musica.

"Ovo je sjajna prilika da opet povežemo dva grada, Cetinje i San Remo. Kao što znate, u San Remu su počivali naš posljednji suveren kralj Nikola i kraljica Milena. Ovih dana naša agencija ima i razgovore sa rukovodstvom Prijestonice oko realizacije ovogodišnjeg festivala", rekao je on i dodao da je do saradnje dvije manifestacije došlo preko zajedničkih prijatelja, konkretno uz pomoć Sabrije Vulića, novinara RTCG.

Pomenuti festival i ove godine okupiće mlade autorske bendove iz regiona koji će učestvovati u takmičarskom dijelu, dok će u revijalnom nastupiti muzičke zvijezde sa prostora bivše Jugoslavije. Na kraju prošlogodišnjeg izdanja festivala pominjalo se da bi ove godine Royal Music mogao da ugosti i neko poznato inostrano ime, a Bulajić je kazao da u ovom trenutku ništa nije definitivno odlučeno.

Mnoge stvari zavise od sponzora

“Tek treba da vidimo sa Prijestonicom šta ćemo i kako što se tiče realizacije festivala, da vidimo koliki će nam budžet biti, jer to zavisi od sponzora, a trenutno smo u pregovorima sa nekim velikim kompanijama”, otkrio je Bulajić, dodavši da bi se sljedeće informacije vezane za Royal Music mogle očekivati već za oko mjesec dana.

Na prošlogodišnjem izdanju festivala pobjedu je odnio zagrebački bend Sane, dok je, kad je revijalni dio u pitanju, crnogorska Prijestonica prvi put ugostila grupe Osvajači, Van Gogh i Zabranjeno pušenje. Pobjednički bend nakon nastupa na Royal Musicu je imao turneju po Njemačkoj i objavio je album, dok je drugoplasirani bosansko-hercegovački sastav Dede Putra nedavno objavio spot u kojem su između ostalog i kadrovi sa njihovog putovanja na Cetinje.

Preporučujemo za Vas