Sarajevska grupa

Bend Skroz: Nema snijega, nema ni spota

U 2014. frontmen sarajevskog benda je poželio više svirki. Otkriva da su do skoro bili bez menadžera, što im je stvaralo veliki problem
0 komentar(a)
Grupa Skroz, Foto: Facebook
Grupa Skroz, Foto: Facebook
Ažurirano: 19.02.2019. 18:46h

Sarajevski rok sastav "Skroz" spreman je ko zapeta puška za snimanje spota za novu pjesmu "Vila", a u realizaiciji ih ometaju samo vremenske prilike. Naime bend u sred januara čeka za potrebe videa da padne - snijeg.

"To bi bilo super, jer ćemo koristiti helikopter za snimanje, kapiram da će ti kadrovi biti najviše upotrebljeni. Valjda će biti dobra fora. Uglavnom, treba nam snijeg zbog naših ljepotica planina. Nadam se da će pasti, a ako ne padne, onda ništa" kroz smijeh je kazao za "Vijesti" Adnan Šaran, frontmen grupe Skroz.

Pjevač novi singl opisuje kao "filozofsko-ljubavni" i kaže da je snimljen u isto vrijeme kad i aktuelna numera "Raj" koju su ekranizovali prošle godine.

"Te dvije i još jedna pjesma su snimljene u istom tejku. Nego smo spori, treba nam godinu dana da napravimo spot", priznaje Šaran.

Šaran je otkrio da će njegov bend vjerovatno ove godine krenuti da snima i novi album, ali još nije siguran u kom formatu

"Sad smo sa jednim momkom počeli da sarađujemo, pa se nadam da ćemo imati što više svirki. Imamo tri albuma, a nemamo svirki, to je baš glupo. Ove godine ćemo biti koncertno aktivniji sigurno, svi su spremni da sjednemo u kombi i da obilazimo sva moguća mjesta na prostoru ex YU i šire", tvrdi on, i dodaje da Crnu Goru sigurno neće zaobići, jer je posebno vole i uvijek im je super kada dođu.

Šaran je otkrio da će njegov bend vjerovatno ove godine krenuti da snima i novi album, ali još nije siguran u kom formatu.

"Kad uđemo u studio sljedeći put gledaćemo da dođemo uvježbani, da u jednom danu snimimo sve. Ima još pet, šest pjesama. Bilo je i nekih prijedloga da napravimo lajv album. Sve je u igri, sve je moguće. Za sad prvo spot da izbacimo pa ćemo vidjeti", priča on.

Osvrtanje za boljim vremenima svjetski je problem

"Raj ovo nekad je bio, tako su pričali nama pred spavanje tata i mama", pjeva Šaran u refrenu prošlog singla, a kaže da osvrtanje za prošlim, boljim vremenima nije samo regionalni, već svjetski problem. Sudeći po nekim njegovim izjavama, frontmen grupe Skroz ne predviđa baš pozitivnu budućnost, pa je u jednom intervjuu kazao da su balkanski ratovi slika Evrope.

"Nisam ja to rekao, to je neki Englez izjavio. I ja dijelim to mišljenje. Dešavaju se stvari ko prije Drugog svjetskog rata. Baš je nekako slična atmosfera. Evo Merkelova pala na skijanju, svašta se može desiti", priča on kroz smijeh.

Kao veliki navijač reprezentacije Bosne i Hercegovine, ono što željno iščekuje je Svjetsko prvenstvo u fudbalu koje će se održati predstojećeg ljeta u Brazilu. Grupa Skroz imala je neobičnu priliku prošle godine u Žilini da koncertom pruži podršku svojim fudbalerima koji su se ubrzo nakon toga plasirali na najveću fudbalsku smotru na svijetu. Šaran koji priznaje da prati samo reprezentaciju, a da ga ostatak fudbalskog svijeta ne zanima, se nada dobrom plasmanu.

"Vidjećemo. Mislim da će biti gusto. Vjerujem ipak da ćemo se dobro plasirati. Mogla je biti i bolja grupa, ali nadam se dobrom", zaključuje on.

Preporučujemo za Vas