Frontmen Block Outa za "Vijesti" o novoj pjesmi: „Reka” je korak dalje

Poručio bih svim fanovima da sam veliki dio života potrošio baveći se Nikolom Vranjkovićem i nalaženjem načina da ga pomirim sa ostatkom planete, jednostavno sam izgubio živce za to
115 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 18.12.2013. 09:05h

Popularni beogradski rok sastav Block Out objavio je pjesmu "Reka" koja se može čuti na YouTube-u. To je prva numera bend od nedavnog završetka saradnje sa dugogodišnjim gitaristom i autorom Nikolom Vranjkovićem. Vijest o razlazu sa Vranjkovićem izazvala podijeljene reakcije među fanovima Block Outa, a da se bura oko te teme nije stišala može se vidjeti i po komentarima na novi singl.

"Ova pjesma je, ni kriva ni dužna, još prije nego je urađena znala kakva je sudbina čeka. Svaki novi materijal nekog benda izaziva pozornost, a zbog svega što se dešavalo unutar naše grupe ova pjesma je imala dodatni razlog za burnije reakcije", kazao je frontmen Milutin Jovančić Mita u razgovoru za "Vijesti".

On je naglasio da je njegovom bendu "Reka" jako bitna jer mu daje dodatnu energiju da nastavi dalje i dodao da smatra će reakcije publike biti realne tek poslije treće ili četvrte pjesme Block outa u novom ruhu.

"Svako ima pravo da sudi da li je neka djevojka lijepa ili ne. Ne volimo svi istu ženu, da je tako bio bi pakao na planeti, ovako je vjerovatno bolje", mišljenja je pjevač.

Pričajući o razlazu sa Vranjkovićem, koji je autor gotovo cijelog dosadašnjeg opusa Block Outa, Mita je kazao da nikome od članova benda nije drago što se to desilo. Ipak, došlo je do tačke kada su i oni i Vranjković shvatili da više ne mogu da sarađuju.

"Nikola razmišlja o pjesmama Nikole Vranjkovića, a mi o pjesmama Block Outa. On sa nama nije mogao da ostvari svoje ambicije, a mi nismo više osjećali potrebu da ga vučemo na leđima i ispunjavamo njegove želje, nego smo se okrenuli svojim osjećanjima", objasnio je pjevač i dodao da se dugo borio da održi bend na okupu i pronalazio sve moguće kompromise da se ne desi razlaz.

Ipak, Mita smatra da je to što se desilo poslužilo kao kreativna injekcija za obje strane.

Poslušajte "Reku"

"Poručio bih svim fanovima Block Outa da sam veliki dio života potrošio baveći se Nikolom Vranjkovićem i nalaženjem načina da ga pomirim sa ostatkom planete, jednostavno sam izgubio živce za to", priznao je pjevač.

Već dan nakon koncerta u Beogradu koji je zakazan za 21. decembar, Block Out će se povući u studio "O" gdje je snimana i "Reka" i nastaviti rad pod producentskom palicom Olivera Jovanovića.

"To je čovjek sa velikim iskustvom čija želja da sarađuje sa nama bila vidljiva od prvog trenutka i mnogo nam je pomogao. Ima još muzičara koji su prišli da nam pruže podršku i zahvalni smo im, ali ih ne bih imenovao da ne bi doživljavali neprijatnosti", kazao je Mita.

Koliko ljudi će u budućnosti pratiti rad Block Outa pjevač kaže da je na publici. Block Out je uvijek davao najbolje od sebe, ali nikad nije vukao ljude za rukav, dodaje on. A to što će se novi materijal razlikovati od prošlog...

"Iskreno, bio sam siguran da je svaki naš novi album drugačiji i da ide korak dalje. Tako je i pjesma 'Reka' veliki korak dalje, svidjelo se to nekome ili ne", kazao je pjevač.

Neće izvoditi pjesme Vranjkovića

Sljedeći korak Block Outa biće objavljivanje spota za "Reku" na kojem Mita trenutno radi, a koji je sniman na njegovim putovanjima širom ex-YU, između ostalog i u Crnoj Gori - na Adi Bojani.

Bend očekuje i prvi nastup od razlaza sa Vranjkovićem 21. decembra u Beogradu, a pjevač je otklonio i još jednu dilemu koja je mučila njihove fanove - pjesme bivšeg člana benda neće svirati.

"Ne postoji zakon koji može da nas spriječi da sviramo stare pjesme Block Outa, ali ne postoji ni zakon koji može na to da nas natjera. I to treba svi da znaju da ne bi bilo zbunjenih", poručio je on.

Galerija

Bonus video: