"Boston Boys" nastupio u četiri crnogorska grada: Šarmirali publiku

Ni Nikšićani nijesu bili imuni na šarm mladića koje je prije dvije godine spojila muzika
0 komentar(a)
Boston Boys, Foto: Ivan Petrušić
Boston Boys, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 09.12.2013. 12:09h

Prošlost je zaista važna i treba posegnuti duboko i daleko u nju da bismo shvatili i razumjeli neke stvari. Onda to treba iskoristiti i stvoriti nešto novo, a onda to plasirati sa samouvjerenošću. To je ono što učimo mlade na radionicama- kazao je Erik Robertson iz benda „Boston Boys“ nakon koncerta održanog u Nikšiću u dvorani Muzičke škole „Dara Čokorilo“.

Bend iz Bostona u sklopu tronedjeljne turneje "American Music Abroad" održao je koncerte u Tivtu i Herceg Novom, preksinoć u Nikšiću, a nastupom u CNP-u u subotu završaili su misiju koja je obuhvatala radionice u sklopu kojih su mlade učili o američkoj muzičkoj tradiciji i koncerte na kojima su od bluza, preko gospela, do neustrašivog roka i hip-hopa prikazali jedinstvenu “amerikana formu” po kojoj je ovaj četverac prepoznat.

Ni Nikšićani nijesu bili imuni na šarm mladića koje je prije dvije godine spojila muzika.

"Nadamo se da su ljudi zadovoljni onim što smo im odsvirali i da su zavoljeli američku muziku. Što se nas tiče, zaljubili smo se u Crnu Goru. Oduševljeni smo prirodom, ljudima, hranom. Sve je bilo savršeno na ovoj turneji", kazao je Erik dok su nikšićki tinejdžeri strpljivo čekali da se sa njim i ostalim članovima benda fotografišu i dobiju autogram.

Publika, kako je kazao, kreira šta će da sviraju i pjevaju, a jako su srećni kada neko poželi da na bini sa njima podijeli emocije i dobre vibracije koje nose. Tako je bilo i preksinoć kada se Stefan Toljić, maturant nikšićke Gimnazije, latio gitare i na oduševljenje publike, sa “Boston Boysima” uspješno odsvirao jednu kompoziciju.

Osim Robertsona (mandolina i gitara), bend koji “miksuje” električnu i akustičnu muziku čine Nikolas Falk (bubnjar), Džoš Hari (bas) i Dankan Vikel (violina).

Njihov nastup, poklon ambasade SAD-a, Muzičkog centra Crne Gore i CNP-a, bio je ujedno i najava koncertne sezone u gradu pod Trebjesom, jer je lokalna uprava riješila da sugrađane svake poslednje srijede u mjesecu “časti” koncertom klasične muzike.

Bonus video: