Barakuda je pravi hit

Popularna beogradska grupa snimila spot koji najavljuje novi album
132 pregleda 1 komentar(a)
Svi na pod, Foto: Facebook
Svi na pod, Foto: Facebook
Ažurirano: 07.12.2013. 07:46h

Beogradski elektro pop sastav Svi na pod! snimio je novi spot za pjesmu "Barakuda" koji će biti premijerno prikazan na regionalnom MTV kanalu u ponedjeljak 9. decembra u 20 sati. Ova numera najavljuje drugi studijski album "Mladost" koji bi trebalo da bude objavljen ove zime.

Spot za "Barakudu" sniman je u beogradskoj "Galeriji 12", režirao ga je Ivan Stojiljković, a montirao Bojan Kosović. Koreografiju su osmislile Staša Stanković i Nataša Gvozdenović, scenografiju Bojana Nikolić, a kostime Olja Nikolić.

"Dva dana je trajalo snimanje, mlada ekipa je radila na njemu, svi su diplomci Fakulteta dramskih i primjenjenih umjetnosti. Imali smo i igračice iz plesnog studija 'Dance Factory', one su osvajale kojekakve nagrade širom Evrope i velikim dijelom su zastupljene u spotu. Super je bilo, bila je to ozbiljna žurka da tako kažem, vrlo radna, ali smo uživali", kazao je lider grupe Svi na pod! Petar Rudić.

On je otkrio da je "Barakuda" stara par godina, a do njene ekranizacije je došlo spontano.

"Sviđa nam se i mislimo da je pravi hit", dodao je Rudić, dok je pjevačica Bojana Vunturišević kazala da je Barakuda superheroina i idol mladih koja se bori protiv predrasuda, okružena bandom žena.

Rudić je za "Vijesti" kazao da se nada da će novi album biti gotov do kraja mjeseca. Ostalo je još vrlo malo snimanja, a po njegovom mišljenju 95 posto posla je gotovo. Što se tiče objavljivanja, muzičar je otkrio da njegov bend ima već nekoliko ponuda i dodao da će vjerovatno album biti objavljen i u fizičkom i u digitalnom formatu.

"Biće drugačiji album u odnosu na prošli. Zadržali smo taj Svi na pod! optimizam i pozitivan zvuk, individualni pečat svakog od nas je baš izražen. Neće biti toliko šarenolik kao prethodnik, ovaj je više zaokružen. Koncept nam je bila riječ 'mladost' i tako će se album i zvati", objasnio je Rudić.

Album će biti pun gostiju među kojima su Strejt Miki, ženski hor "Kružok", Ida Prester i drugi.

Kada je u pitanju 2013. koja je na izmaku, Rudić kaže da je zadovoljan kako je protekla. Njegov bend je snimio novi album, objavio četiri spota...

Djeca radničke klase

Ono što je obilježilo period između dva albuma grupe Svi na pod! su brojni nastupi u vidu podrške velikim svjetskim zvijezdama poput Jamiroquaia i Aira, što je pokrenulo diskusije po Internetu o tome "čija su to djeca pa ih tako guraju".

"Mi smo djeca radničke klase. Nema sumnje u to. Ljudi kad tako nešto kažu, to uđe na jedno uvo, a na drugo izađe i naravno da nema trunke istine u tome. A to što su nas zvali potvrđuje naš kvalitet i daje nam motiv za još bolji i kvalitetniji rad. Naravno da nam imponuje kada JK i njegov menadžment odluče da nas pozovu da nastupimo kao podrška. To je velika stvar, nešto što bi svako poželio u svojoj karijeri", kazao je Rudić.

Bonus video: