Šutka, znoj i teški rifovi

Sinoć je u podgoričkom "Montenegro pabu" nastupilo pet metal bendova: Gomila nesklada, Mangrov, Nagual, Nula plus i Siempre Peligroso
54 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 12.11.2013. 15:15h

"Hedbenging", šutke, znoj i teški rifovi - sve što treba da karakteriše jedno okupljanje metalaca bilo je prisutno i sinoć u podgoričkom "Montenegro pabu" gdje se održao "Metal Meeting" u okviru kojeg je sviralo pet bendova: iz Crne Gore (Gomila nesklada, Mangrov, Nagual), Bosne i Hercegovine (Nula plus) i Srbije (Siempre Peligroso).

Doduše, ovoga puta je publika koja je popunila polovinu lokala bila nešto uzdržanija nego inače na ovakvim tipovima događaja, dok su bendovi sa druge strane odradili svoj posao savršeno.

Organizator Marko Vukajlović je kazao da je njegov plan da se "Metal Meeting" održava dva puta godišnje - na jesen i na proljeće

Sa zakašnjenjem od sat vremena u odnosu na predviđenu satnicu prvi je na binu izašao Mangrov.

Nišićki sastav ponudio je nešto laganiji i sporiji zvuk nego što će to biti slučaju u ostatku večeri i pokazao da domaća metal scena dobila novo, potpuno unikatno ime za lokalne prilike. Tokom kratkog nastupa Mangrov je odsvirao nekoliko svojih numera i par obrada.

Uslijedio je nastup njihovih sugrađana Gomile nesklada, benda koji je i sinoć potvrdio ono što znaju svi oni koji su ih slušali na zadnjih par svirki - da su odavno prevazišli lokalne okvire. Pjesmama sa albuma "2000 godina" Nikšićani su razmrdali publiku koja tokom nastupa Mangrova nije naročito bila pokretljiva.

Gomila na sceni izgleda iskusno i profesionalno, tačno zna kad i kako da digne i da spusti atmosferu, uvede i izvede iz pjesme i u nekoj zahvalnijoj sredini bi sigurno imali mnogo više fanova nego što je to slučaj ovdje i sada.

Šest godina od njihovog posljednjeg nastupa u Podgorici masa je imala priliku ponovo da čuje veterane tuzlanskog hardkora Nula plus, bend čiji pjevač i basista su zašli u šestu deceniju života, ali i dalje imaju više energije od duplo mlađih kolega.

"TZ HC! Milo šu*ak", skandirao je dio publike po završetku njihovog nastupa. "Hardkor je tamo đe je najteže. Odakle bi drugo došao bez iz Tuzle i Nikšića", prokomentarisao je jedan od prisutnih.

Šabački Siempre Peligroso servirao je najmoćniju svirku na "Metal Meetingu" i izazvao najbolje reakcije publike, da bi se događaj okončao nastupom još jednog nikšićkog sastava Naguala prije kojeg je dio publike napustio lokal i propustio da čuje još jedan perfektni polučasovni alt-metal set.

"Super je bilo. Najviše mi je bilo stalo do toga da su ljudi koji su došli iz Srbije i BiH zadovoljni. Upravo sam ih ispratio i oni imaju samo pozitivne impresije, iznenađeni su kako ih je dobro publika prihvatila", kazao je frontmen Gomile nesklada i organizator Marko Vukajlović za "Vijesti" nakon događaja.

On je dodao da je moglo možda biti više ljudi, ali da je bitno da su se svi dobro proveli.

Vukajlović je otkrio da je njegov plan da se "Metal Meeting" održava dva puta godišnje - na jesen i na proljeće.

"Nadam se da će se sljedeći odigrati u većem prostoru i da će biti bolja organizacija, ali ne mogu ništa da obećam za sada", kazao je on.

Noć prije svirke u Podgorici "Metal Meeting" se održao i u Nikšiću".

Galerija

Bonus video: