Bajagi se ostvarila želja: U petak premijera mjuzikla za koji je radio muziku

"Oduvijek mi je želja bila da radim mjuzikl. Do sada sam radio muziku za predstave, filmove, televiziju i reklame, radio sam i za jedan kabare, ali ne i mjuzikl"
1 komentar(a)
baj_2, Foto: Nebojša Babić
baj_2, Foto: Nebojša Babić
Ažurirano: 07.11.2013. 19:46h

Popularni muzičar Momčilo Bajagić Bajaga komponovao je mjuzikl "Ženidba i udadba" koji će sjutra veče u beogradskom Pozorištu na Terazijama biti premijerno izveden.

Mjuzikl je rađen po istoimenom djelu čuvenog srpskog komediografa Jovana Sterije Popovića, režira ga Vladimir Lazić, a u njemu će igrati i pjevati Duško Radović, Mina Lazarević, Ivan Jevtović, Ljiljana Stepanović i drugi.

"Oduvijek mi je želja bila da radim mjuzikl. Do sada sam radio muziku za predstave, filmove, televiziju i reklame, radio sam i za jedan kabare, ali ne i mjuzikl", kazao je Bajaga za B92, dodavši da su se poklopili njegovi i senzibilteti dramaturga Željka Mijanovića koji je "prepjevao" Sterijino djelo.

"Neki prijatelji su mi rekli da Željkovi songovi zvuče kao da sam ih ja pisao", ispričao je Bajaga. Poznatom muzičaru su u ostvarenju ideja za muziku pomogli gitaristi Marko Nježić Kića (Bajaga i Instruktori) i Zoran Alvirović Kina (Apsolutno romantično), kao i Saša Lokner, zadužen za aranžmane i orkestraciju.

"Bez njega ne bih ni počeo ovo da radim, jer je daleko više iskustva imao od mene u ovakvo poslu. Nemam problem kad su pjesme u pitanju, ali kad je u pitanju sama forma mjuzikla i pozorišni način razmišljanja Loki mi je tu puno pomogao", otkrio je Bajaga.

On je muziku za predstavu opisao ka o "novokomponovanu starogradsku, sa ponešto kabaretskog zvuka i uticaja rumunske, mađarske, srpske, ciganske, bunjevačke, ruske i ukrajinske muzike.

Bonus video: