Crnogorski pjevač Ilija Gojović treći na festivalu u Skoplju

Gojović planira da do kraja godine ekranizuje numeru "Zaleđen", kao i da objavi još jedan singl
237 pregleda 5 komentar(a)
Ilija Gojović, Foto: Privatna arhiva
Ilija Gojović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 06.11.2013. 21:14h

Crnogorski pjevač Ilija Gojović vratio se sa nagradom za treće mjesto sa Internacionalnog festivala pop muzike Evrofest 2013 koji je održan nedavno u Skoplju.

U takmičarskom dijelu Gojović je izveo pjesmu "Boriću se", za koju je melodiju i tekst radio Vladimir Rajčić, a aranžman Vlatko Plevneš, a u specijalnom dijelu festivala predstavio se kompozicijom "Zaleđen" za koju je sam napisao muziku i tekst, dok ju je aranžirao Saša Gajić.

"Malo je reći da sam bio oduševljen, jer nagrade internacionalnog tipa su samo dokaz vašeg rada i inostrano priznanje vas samih kao interpretatora", kazao je on.

Dodao je da su u konkurenciji bili predstavnici svih evropskih zemalja, a da je organizacija bila na vrhunskom nivou. Priznanje u Skoplju ima posebno značenje za Gojovića, jer je tamo ostvario svoje muzičke početke i smatra da u glavnom gradu Makedonije poznaju njegov senzibilitet.

Nakon nastupa na Evrofestu uslijedili su, po njegovim riječima, poslovni angažmani i ponude za učešće na festivalima u Bugarskoj, Makedoniji i Turskoj sljedeće godine.

Gojović kaže da sada sa Gajićem radi na projektu u okviru kojeg će pisati tekstove i muziku mladim crnogorskim muzičarima. Planira da do kraja godine ekranizuje numeru "Zaleđen", kao i da objavi još jedan singl.

“Generalno nisam neko ko voli previše da žuri. Smatram da sve što je brzo je i šturo... Ono što mi daje takođe veliki podsticaj je što ću do kraja godine pisati i kompozicije za muzičare iz Makedonije. Tako da, što bih ja rekao - samo veselo”, uz smijeh je kazao Gojović.

Bonus video: