Moderni zvuci stare pjesme: Zdravko Đuranović nastupio u KIC-u

On je prisutne pozdravio riječima: “Dragi prijatelji, od srca mi je drago što ste večeras ovdje i prisustvujete priči koja se zove moderna pjesma”
384 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.11.2013. 21:04h

Koncert folk muzičara Zdravka Đuranovića, pod nazivom “Moderni zvuci stare pjesme” održan je noćas u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović” u Podgorici.

U gotovo punoj sali mogli su se vidjeti pripadnici svih generacija, a Đuranović je prisutne pozdravio riječima: “Dragi prijatelji, od srca mi je drago što ste večeras ovdje i prisustvujete priči koja se zove moderna pjesma”.

On je zatim najavio prvu numeru, “Još ne sviće rujna zora”, koja je, kako je naglasio, najpoznatija i najobrađivanija crnogorska pjesma. Njena nova verzija se, sudeći po aplauzu koji je uslijedio već nakon prve strofe, dopala podgoričkoj publici. Uslijedile su i druge izvorne teme poput “Sejdefu majka buđaše”, “Poljem se vija”, “Oj vesela veselice” i druge.

Detalj sa koncerta(FOTO: Boris Pejović)

Đuranović je predstavio dvadesetak pjesama, uglavnom sa prostora Crne Gore, a bilo je i popularnih kompozicija iz regiona. Pratio ga je “Slaven Knezović bend”, a najavljeno je da će ova muzička ekipa predstavljati Crnu Goru na nekoliko međunarodnih festivala etno-pop i rok muzike u Njemačkoj i Turskoj.

Koncept koncerta je osmišljen kao doprinos popularizaciji crnogorske izvorne pjesme.

Galerija

Bonus video: