Podijeljene karte za sjutrašnji nastup DJ Belocce u Maksimusu

Najbrži čitaoci koji svoje podatke (Ime i prezime, grad i broj telefona) pošalju na mail portal@vijesti.me, dobiće karte
72 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 31.10.2013. 18:00h

Mađarski DJ i producent Belocca (pravo ime Bela Gabor) nastupiće u subotu, 2. novembra u kotorskoj diskoteci "Maximus". Start žurke zakazan je za 23 sata, a ulaz će koštati pet eura.

"Vijesti" su organizovale nagradnu igru a troje najbržih koji su poslali svoje podatke na našu e-mail adresu dobili su tri puta po dvije karte. Dobitnici su:

Miloš Radović iz Podgorice

Bojan Popović iz Podgorice i

Denis Maksuti iz Nikšića.

Zahvaljujemo se svima na učešću u igri a osvajačima besplatnih karata želimo dobar provod sjutra veče u Maksimusu.

Belocca je prvi ugovor potipisao sa 16 godina, a ubrzo su njegove kompozicije i remiksi našli mjesto na set listama brojnih poznatih di džejeva poput Umeka, Rodžera Sančeza, Svena Vata, Marka Najta...

Ime Belocca nastalo je tek 2000, devet godina kasnije Beatport ga je proglasio jednim od obećavajućih novi haus producenata, da bi mađarski DJ ubrzo osnovao svoju etiketu "Mainground Music" koja ima za cilj da pomiri mejnstrim i andergraund struje.

O tome i raznim drugim temama Belocca je pričao za “Vijesti”.

Kakva su očekivanja pred nastup u Kotoru?

Biće to moj prvi nastup u Crnoj Gori, tako da sam znatiželjan da vidim kako će to ispasti i jedva čekam da dođem.

Kakav zvuk može publika očekivati?

Ono što će publika u “Maksimusu” čuti biće uglavnom “Mainground” zvuk koji nije ni komercijala ni “andergraund”. “Tek haus” stil koji ja preferiram je energičan, gruvi i sa masivnim bas linijama.

Kako si upao u elektronsku muziku, kada si odlučio da želiš sa tim da se baviš?

Kad sam bio klinac nisam micao slušalice sa ušiju. Sve živo sam slušao. Od roka preko hip hopa do elektronike: haus, tehno, garaž i trens. Takođe sam slušao brojne kompilacije i mikseve da bih vidio kako DJ-evi rade i to me je privuklo.

Dio si mađarske elektronske scene, šta misliš o njoj?

Mađarska elektroscena je meni bila sjajna nekada. Sada je sve ili previše “andergraund” ili previše komercijalno.

Ko su DJ-evi i producenti koje si upoznao i koji su te najviše inspirisali?

Deni Tenalja i Karl Koks. Oni su oduvijek za mene bili velika inspiracija.

Da li ti više odgovara uloga DJ-a ili producenta?

Oboje zapravo. Jer je naljepša stvar na svijetu kada pred brojnom publikom pustiš ono što si ti stvorio.

Koja su najinteresantnija mjesta gdje si nastupao, gdje je najbolja publika?

Meksikanci i Kanađani su nevjerovatna publika. Uvijek su željni provoda, a siguran sam da će i u Crnoj Gori biti tako. Obožavam festivale takođe, volim festivalske nastupe jer uvijek imaju neki poseban vajb.

Kakvi su tvoji planovi za budućnost?

Želim više da se koncentrišem na produkciju kako bih napravio još bolje trake za svoje fanove. Želim da rastem zajedno sa mojom izdavačkom kućom “Mainground Music” i da organizujem žurke pod tom etiketom. i što je najvažnije, želim da se dobro provedem radeći sve to.

Zbog čega si odlučio da osnuješ izdavačku kuću i koliko je teško novoj etiketi da se probije u moru sličnih?

Bilo mi je na umu to dosta vremena, ali sam čekao na znak “odozgo” da počnem da se bavim sa tim. U maju prošle godine sam konačno odlučio da krenem u akciju jer sam želio da povećam broj pratilaca na Beatportu, a počeo sam i da sarađujem sa nekim novim muzičarima i menadžerima koji su mi dosta pomogli u startu i na tome im zahvaljujem ovim putem.

Još jedan od razloga je što me je smorilo slanje traka drugim kućama i čekanje odgovora. Imam specifičan zvuk koji mnoge kuće nisu shvatile.

A uspjeh “Mainground Musica” čija izdanja su uvijek dobro pozicionirana na top listama na Beatportu je dokaz da treba vjerovati u svoje snove.

Galerija

Bonus video: