Metallica će nastupiti na Antarktiku

Za Metallicu još je nešto novo na tom koncertu - prvi put će svirati u zatvorenom prostoru bez pojačala tako da se zvuk do publike emituje putem slušalica
1 komentar(a)
Ažurirano: 27.10.2013. 18:01h

Metallica ove zime nakratko odlazi na jug - 8. decembra će nastupiti na Antarktiku, jedinom kontinentu na kojem bend nije nikada bio tokom svoje tridesetogodišnje karijere.

"Imali smo nevjerovatnu sreću da posjetimo skoro svaki kutak Zemlje, osim jednog, ali i to će se uskoro promijeniti jer odlazimo na Antarktik, jedini kontinent na kojem dosad nismo svirali", objavili su članovi grupe na službenoj web stranici grupe.

Najavili su da će svirati kod pristaništa za helikoptere u argentinskoj bazi Karlini, za obožavaoce iz Argentine, Čilea, Kolumbije, Kostarike i Meksika koji će na takmičenju Coca-Cole Zero biti izabrani za nagradno krstarenje.

Turističko-edukativno krstarenje počinje pet dana prije koncerta iz luke Ushuaiana na najjužnijoj aočki Južne Amerike, Tierri del Fuego, a zbog koncerta se zaustavlja u bazi.

Za Metallicu još je nešto novo na tom koncertu - prvi put će svirati u zatvorenom prostoru bez pojačala tako da se zvuk do publike emituje putem slušalica.

Šou će biti prenošen uživo, ali i sniman za sve one koji neće biti te sreće da svrate na kontinent vječnog leda.

Magazin Rolling Stone piše da je jedini koncert koji je dosad održan na Antarktiku bio Live Earth, organizovan 2007. na svih sedam kontinenata. Svirao je samo jedan bend - Nunatak, nezavisni rok kvintet sastavljen od članova naučnog tima koji tamo proučava klimatske promjene. U publici je bilo 17 ljudi.

Da bi osvojili desetodnevno putovanje fanovi grupe koji žele da uđu u istoriju moraju da pokažu na što su sve spremni kako bi došli na taj koncert i svoje iskustvo podijele sa svijetom na Twitter profilu proizvođača tog gaziranog pića.

Koncert na Antarktiku nastavak je promocije IMAX 3-D filma Metallica: Through the Never, u okviru koje je Metallica nedavno najavila pomjeranje sopstvenih granica.

Bonus video: