Atheist Rap: Uspjeh je što smo još zdravi

"Da smo bliže, češće bismo dolazili. Kad uskoro bude autoput, eto nas svako malo"
203 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 23.10.2013. 12:57h

Srpski pank sastav Atheist Rap nastupiće 27. oktobra u podgoričkom Montenegro pabu, a dan kasnije u nikšićkom NK pabu.

Basista Zoran Lekić za "Vijesti" je kazao da su na nastupu u Podgorici prije tri godine i ljetos u Nikšiću na Lake festu postavljeni visoki standardi odličnim nastupima i još boljim odzivom i reakcijom publike.

Što se tiče objavljivanja, Lekić je saopštio da je rano za prognoze, ali da će album svakako biti gotov do jubilarne godišnjice benda sljedećeg maja. Bend će tada proslaviti 24. rođendan velikom ex-YU turnejom

"Da smo bliže, češće bismo dolazili. Kad uskoro bude autoput, eto nas svako malo", dodao je pjevač Aleksandar Popović poznatiji kao Dr Pop.

Lekić je najavio i da će se na spisku pjesama koje će izvesti u Podgorici i Nikšiću naći i par iznenađenja - poneka pjesma "izvađena iz naftalina i ispolirana", kao i par novih.

Prošlo je tri godine od posljednjeg albuma Ateista "Priče matorih pokvarenjaka", a basista je kazao da rad na novom albumu teče uveliko.

"Baš smo prošle nedjelje napravili rezime i nabrojali 15 stvari koje imaju glavu i rep, tj. muziku i tekst. Od toga je sedam gotovih, a na ostalima još predstoji rad na aranžmanima, uvježbavanju i dotjerivanju tekstova“, objasnio je on.

Što se tiče objavljivanja, Lekić je saopštio da je rano za prognoze, ali da će album svakako biti gotov do jubilarne godišnjice benda sljedećeg maja. Bend će tada proslaviti 24. rođendan velikom ex-YU turnejom, a centralna rođendanska proslava odigraće se u njihovom Novom Sadu.

"Veliki je uspjeh prije svega što smo kao bend o(p)stali aktivni svih ovih godina iako smo preživjeli nekoliko teških udaraca - prije svega prerani gubitak našeg basiste Zareta, koji je preminuo 1997. Još smo djelimično fizički i koliko-toliko mentalno zdravi i to je već samo po sebi uspjeh.

Da ne govorim o oko 800 održanih koncerata po bivšoj Jugi i nekoliko po dalekom inostranstvu. Upoznali smo na hiljade sjajnih ljudi, vidjeli i proputovali za redovna tri života radeći ono što volimo", kazao pjevač.

Ateisti su nedavno ekranizovali pjesmu "Sjećam se" koju su zajedno sa Dubiozom kolektiv i Hladnim pivom obradili u čast preminulog pjevača KUD Idijota Branka Črnca Tuste.

"Sa Tustom i Idijotima upoznali smo se još početkom 90-ih kada smo im bili predgrupa u Novom Sadu. Intenzivno smo se družili i posjećivali od dvijehiljadite na ovamo i od početka smo bili upućeni u sva dešavanja, tako da nas njegova smrt nije iznenadila, trajala je ta borba.

Bio je nevjerovatno pozitivan lik, veliko nam je zadovoljstvo i čast što smo ga poznavali", kazao je gitarista Vladimir Radusinović.

Što se tiče daljih planova Ateista, oni očekuju da se uskoro u bioskopima širom regiona pojavi kanadsko-srpski film "Slotera Nika za predsjednika" u kojem su kako otkrivaju vrlo aktivno zastupljeni i koji je do sada pokupio pozitivne kritike na festivalima širom svijeta.

"Planiramo puno koncerata na našem 'Neverending Touru', s tim što planiramo da u naredno vrijeme posjetimo i neke djelove Evrope u kojima do sada nismo boravili", najavio je pjevač.

Svirke u Podgorici i Nikšiću počinju u 22 sata, a ulaz će koštati tri eura. Koncerti se održavaju pod pokroviteljstvom platforme "Nikšićko Rock's".

Svidio im se Zoon Politikon

Nikšić važi za grad panka, ali Dr Pop kaže da se prema onome što je vidio na Lake festu vole i drugi muzički pravci.

"To je dobro, ima raznih dobrih stvari, ne treba usko gledati i ograničavati sebe na jedan žanr", dodaje on.

Bend iz Crne Gore za koji najduže znaju članovi Atheist Rapa je DST, sa kojim odavno imaju prijateljski odnos.

"Srdjan iz DST-a je zaslužan za naš prvi koncert u Podgorici 2007, predugo smo čekali svoj prvi nastup u Crnoj Gori i na tome ćemo mu uvijek biti zahvalni.

Planiramo i za par dana da popijemo po jednu i lijepo da se družimo", otkrio je pjevač.

On je kazao da slabo poznajem crnogorsku rok scenu, ali da mu se svidio podgorički rok sastav Zoon Politikon čijoj pobjedi ljetos na Gitarijadi u Kruščiću je prisustvovao.

Galerija

Bonus video: