Madona i Led Cepelin nominovani za "Songwriters Hall of Fame"

Glasači koji su uključeni u izbor imaju vremena do 16. decembra da odaberu tekstopisce i izvođače koji će ući u kuću slavnih
66 pregleda 2 komentar(a)
Madona, Foto: Wikipedia.org
Madona, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 13.10.2013. 07:15h

Kraljica pop muzike, Madona, Džimi Pejdž, gitarista kultne londonske rok grupe Led Cepelin i pjevač ovog benda Robert Plant nalaze se među nominovanim umjetnicima za ulazak u "Songwriters Hall of Fame" 2014. godine.

Pored njih tu je Rej Dejvis, pjevač grupe Kinks, zatim je tu američki muzičar Džon Melenkamp, koji je za 48 godina koliko se bavi muzikom prodao preko 40 miliona albuma širom svijeta i sakupio čak 22 pjesme koje su se našle u top 40 u SAD, potom En i Nensi Vilson iz američkog rok benda Hart kao i jedan od najvećih muzičara i producenata svih vremena Nil Rodžers poznat i po saradnji sa bendom Čik.

Kako javlja Asošijeted pres u izboru za 2014. godinu će se naći i Šade, Sindi Lauper i Linda Peri. Prošle godine su u ovo elitno društvo primljeni Stiven Tajler i Džo Peri iz grupe Aerosmita koja je sa 150 miliona prodatih albuma (od čega je 66.5 miliona u SAD) najprodavaniji američki bend svih vremena, kao i Mik Džons i Lu Gram iz britansko-američkog rok benda Forindžer koji je prodao preko 80 miliona albuma širom sveta.

Glasači koji su uključeni u izbor imaju vremena do 16. decembra da odaberu dvoje nominovanih sa liste na kojoj se nalaze tekstopisci i izvođači i troje sa liste na kojoj se nalaze samo tekstopisci. Prijem u "Songwriters Hall of Fame" biće održan u New York Marriot Marquis hotelu 12. juna 2014. godine.

Bonus video: