Beer & Steel najavio koncertne promocije dva spota i web sajta

Nikšićki sastav uveliko radi na svom studijskom debiju, a veliki dio snimanja je završen
90 pregleda 4 komentar(a)
Beer & Steel, Foto: Facebook
Beer & Steel, Foto: Facebook
Ažurirano: 10.10.2013. 19:37h

Nikšićki rok sastav Beer & Steel u nedjelju 13. oktobra u podgoričkom Montenegro pabu i veče kasnije u nikšićkom NK pabu promovisaće dva spota i svoj web sajt.

Bend koji čine Vuk Kankaraš (gitara, vokal), Aleksandar Kankaraš (bubnjevi, klavijature, prateći vokal) i Nemanja Cvijović (bas gitara, prateći vokal) publici će u nedjelju prikazati spotove za pjesme "Vatreni drumovi" i "Fire on the Highway" koje će se naći na njihovom predstojećem albumu prvijencu.

"Spotovi su sastavljeni od snimaka sa naših živih nastupa: na nikšićkom trgu, na Bedem festu, Lake festu, gitarijadi u Trebinju, na moto skupu u Petrovcu...", kazao je frontmen Vuk Kankaraš i dodao da je spotove kreirao sam bend.

Odmah nakon promocije spotovi će, prema riječima Kankaraša, biti dostupni za gledanje na web stranici benda beerandsteel.com.

U međuvremenu, nikšićki sastav uveliko radi na svom studijskom debiju, a veliki dio snimanja je završen. Kao i za spotove, za produkciju albuma se brinu članovi benda, uz pomoć Ljuba Stanišića.

"Nemamo još nikakav konkretan dogovor što se tiče albuma, pa ne bismo da pričamo o tome, za sad smo koncentrisani samo na spotove. Ono što možemo reći je da će biti oko 10 pjesama na tom izdanju, te da ćemo ga ponuditi i u elektronskom i u fizičkom formatu", otkrio je Kankaraš.

Beer & Steel je osnovan 2011, svoju muziku opisuje kao hard rock/ heavy metal, a kao glavna inspiracija za pjesme poslužio je upravo grad iz kojeg dolazi, što se da zaključiti i iz samog imena benda.

"Nikšić je velika inspiracija kao industrijski centar, nekada poznat kao grad piva i čelika širom Jugoslavije. Tu smo pronašli tematiku na koju ćemo usmjeriti naš rad", objasnio je pjevač.

Osim nastupa u Podgorici i Nikšiću, Kankaraš kaže da su svirke uvijek u planu.

"Često pravimo večeri rok muzike gdje sviramo pjesme sa albuma i najpoznatije hitove iz 70-ih i 80-ih godina prošlog vijeka, pjesme bendova kao što su Led Zeppelin, ACDC, Nirvana... Dakle, ljudi će biti u prilici da nas čuju sigurno širom Crne Gore", kazao je on.

Svirke nikšićkog benda u okviru kojih će predstaviti svoje nove projekte počinju u 22 sata.

Bonus video: