Severina objavila spot za "Hurem": Za majku i obožavaoce

Mišljenja o Severininoj pjesmi za koju je tekst i muziku napisao Andrej Babić, kao i uvijek su podijeljena
8 komentar(a)
Ažurirano: 08.10.2013. 15:40h

Hrvatska pjevačica Severina Vučković, objavila je juče tačno u podne na svojoj Facebook stranici spot za pjesmu “Hurem”.

“Pjesmu sam otpjevala, jer moja mama obožava Sulejmana Veličanstvenog i naravno jer je dobra melodija i tekst. Takođe, htjela sam pjesmom zahvaliti svojim fanovima, kojih na Fejsu ima preko pola miliona”, napisala je uz spot Seve.

Dio teksta koji je prema njenim riječima i nagovorio da snimi pjesmu Hurem glasi:

“Kao Hurem, robinja ne ljubi k'o dama. Na koljena ti padam bez srama. Za dvoje krevet, al' spavam sama, kao da postim 'sred ramazana “.

Dok je Severina u svojoj pjesmi veoma ozbiljno pristupila turskoj telenoveli, sarajevski kultni bend “Zabranjeno pušenje”, prije samo nedjelju dana objavio je pjesmu i spot pod nazivom “Ti voliš sapunice”, u kojoj su se sa dozom humora pozabavili problemom prevelikog gledanja turskih serija.

Mišljenja publike o Severininoj pjesmi za koju je tekst i muziku napisao Andrej Babić, kao i uvijek su podijeljena i idu iz krajnosti u krajnost. Dok jedni smatraju da je pogodila “žicu mnogim ženama”, drugi je kritikuju, jer im se ne dopada ni pjesma ni tematika, a ima i onih koji zamijeraju pominjanje ramazana, muslimanskog mjeseca posta.

Galerija

Bonus video: