Lejdi Gaga i Majli bacile u sjenku nagrađene

Na dodjeli MTV VMA nagrada trijumfovao Džastin Timberlejk, ali svi pričaju o nastupima dvije pjevačice
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.08.2013. 09:13h

Ceremonija dodjele MTV VMA nagrada koja se održala preskinoć u bruklinskom "Barkliz centru" ostala je u sjenci provokativnih nastupa Lejdi Gage i Majli Sajrus.

Trenutno jedna od najpopularnijih pop zvijezda, kontroverzna Lejdi Gaga pokazala je da se vratila u formu nakon operacije kuka, pa je mijenjala odjeću čak četiri puta tokom izvođenja pjesme "Applause" koja najavljuje njen novi studijski materijal.

Ona je izvođenje pjesme započela obučena kao časna sestra da bi na kraju završila u bikiniju sa plavom perikom. Grudi su joj bile prekrivene polovinama školjke, a međunožje raznobojnim cvjetovima. Gaga se inače na crvenom tepihu pojavila u crnoj PVC haljini, u pratnji svog oca.

Za razliku od nje, Majli Sajrus je pokazala sve svoje atribute još na početku nastupa. Na scenu je izašla iz velikog medvjeda samo u brushalteru i boksericama, dok je bila okružena plesačima koji su bili u kostimima medvjeda. Zatim se presvukla u bikini koji je više otkrivao nego prekrivao i zaplesala "prljavo" oko Robina Tikea tokom pjesme "Blurred Lines".

"Majli bi trebalo da uradi test na trudnoću nakon ovog nastupa", u šali je prokomentarisao voditelj ceremonije Kevin Hart.

Na ceremoniji je nagradu za najbolji video dobio Džastin Timberlejk za spot za pjesmu "Mirrors". Bruno Mars je osvojio nagradu za najbolji muški video za "Locked Out of Heaven", a Tejlor Svift za najbolji ženski sa "I Knew You Were Trouble".

Osvojila nagradu za najbolji ženski video: Tejlor Svift, Foto: Reuters

Spot posvetio baki i djedu: Džastin Timberlejk, Foto: Reuters

"Ovaj spot posvećujem svojoj baki i dedi. On je preminuo u decembru, ali nadam se da me baba sad gleda. Ovo je za tebe", poručio je Timberlejk, inače najavljen kao "predsjednik popa", nakon što mu je uručena nagrada za "Mirrors".

Za najbolji pop video proglašen je "Come & Get It" Selene Gomez, u rok kategoriji pobjedu je odnio bend 30 Seconds to Mars sa "Up in the Air", a u hip hop kategoriji Maklmor i Rajan Luis za "Can't Hold Us".

Nagradu za najbolju režiju dobio je Dejvid Finčer koji je režirao "Suit & Tie" Džastina Timberlejka. Koreografija Bruna Marsa u spotu "Treasure" je takođe nagrađena, dok su za najbolje vizuelne efekte proglašeni oni u spotu "Safe and Sound" Capital Citiesa.

Maklmor i Rajan Luis dobili su nagradu i za društveno osvješćeni "Same Love" dok su One Direction i njihova numera "Best Song Ever" proglašeni za hit ljeta.

Izgled izvođača na dodjeli MTV VMA dio medija opisao je kao modnu katastrofu. Tako je puno pažnje privukla Keti Peri koja se pojavila u haljini leopardskog dezena, koja je pozirala fotografima režeći i pokazujući nove zubne navlake. Rita Ora se pojavila u svetlucavoj bluzi i suknji čiji je ogroman šlep podsjećao na paunov rep, a radi kojeg joj je bila potrebna pomoć da se popne uz stepenice, dok se manekenka Erin Votson pojavila u prozirnoj haljini za koju su mnogi kazali da izgleda kao zavjesa. Lil Kim je obukla PVC kombinezon sa rupicama i zlatnim kaišem i obula žute cipele sa visokim potpeticama, Tejlor Svift i Selena Gomez odlučile su se, poput Lejdi Gage, za konzervativniji izgled.

Ovogodišnju jubilarnu tridesetu VMA dodjelu zatvorila je Keti Peri, inače jedina pjevačica koja uz Majkla Džeksona ima pet "broj 1 hitova" sa istog albuma.

Galerija

Bonus video: