36 godina od smrti Elvisa Prislija

Svake godine, obožavaoci Prislijeve muzike i filmova dolaze u Memfis na Elvisovu nedjelju, jednonedjeljnu proslavu njegovog života i karijere
96 pregleda 1 komentar(a)
Elvis Prisli, godišnjica smrti, Foto: Beta/AP
Elvis Prisli, godišnjica smrti, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.08.2013. 14:24h

Ljubitelji Elvisa Prislija iz cijelog svijeta okupili su se na godišnjem hodočašću u Grejslendu kako bi odali poštu ikoni rokenrola bdjenjem sa svijećama povodom 36-godišnjice njegove smrti.

Na hiljade fanova sa upaljenim svijećama sinoć je u tišini hodalo kroz Baštu meditacije u Grejslendu, Prislijevom domu u Memfisu. U bašti se nalazi njegov grob, kao i grobovi njegove majke, oca i babe, prenosi AP.

Svake godine, obožavaoci Prislijeve muzike i filmova dolaze u Memfis na Elvisovu nedjelju, jednonedjeljnu proslavu njegovog života i karijere. Prisli je preminuo 16. avgusta 1977. od srčanog udara.

Bdjenje je vrhunac Elvisove nedjelje a ove godine je dijelom organizovano i u Steks studiju koji je objavio luksuzno izdanje od tri CD-a "Elvis at Stax" gdje su snimci koje je muzičar snimio u ovom studiju.

Bdjenja su počela kao nezvanična okupljanja godinu dana poslije njegove smrti da bi prerasla u veliki turistički događaj. Obožavaoci sada počinju da se okupljanju ispred Grejslanda 12 prije bdjenja a mnogi ostaju do jutarnjih sati.

Prošle godine Elvisova bivša supruga Prisila Prisli i njihova ćerka Lisa Mari Prisli obratili su se okupljenim obožavaocima kojih je bilo oko 75.000, prvi put od kada su bdjenja počela. Policija je procijenila da je ove godine na bdjenju bilo preko 35.000 ljudi.

Bonus video: