Robi Vilijams večeras u Zagrebu [VIDEO]

Robi Vilijams prvi put nastupa u Zagrebu u sklopu turneje na kojoj promoviše deveti studijski album „Take the Crown“
70 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 13.08.2013. 11:13h

Velika britanska muzička zvijezda Robi Vilijams održaće večeras koncert na zagrebačkom stadionu Maksimir u sklopu evropske turneje na kojoj promoviše deveti studijski album "Take The Crown".

Ovo je njegovo prvo gostovanje u Hrvatskoj, pa stadion NK Dinamo očekuje velik broj obožavaoca na svojim tribinama i travnjaku, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić uputio je javni apel Zagrepčanima kojim ih poziva na pristojno ponašanje, a obećao je i besplatan prevoz do stadiona Maksimir za sve one koji imaju kupljenu ulaznicu za koncert.

Robi Vilijams je turneju, tokom koje će nastupiti u 26 gradova, počeo 14. juna u Dublinu, a u Hrvatsku dolazi iz Austrije, gdje je u nedjelju imao nastup. Nakon koncerta u Zagrebu otputovaće u Cirih. Britanska zvijezda će turneju završiti u Norveškoj 25. avgusta.

Jedan od koncerta u okviru turneje održan je i u londonskoj 02 areni. Pogledajte kompletan snimak tog spektakla:

Robert Peter Vilijams (1974.) veliku popularnost je stekao pjevajući u jednoj od najpoznatijih boy-grupa 90-ih godina Take That. Grupu je napustio 1995. godine, a zatim je odbio ponudu da se grupa ponovo okupi, što je uslijedilo 2006., ali bez Vilijamsa.

Samostalnu karijeru počeo je 1997. albumom "Life Thru A Lens" na kojem se nalazi singl "Angels", jedan od britanskih muzičkih klasika, a koji ga je lansirao na vrhove svih top lista. Nakon što je napustio Take That, Robi je plijenio pažnju svojim kontroverznim ponašanjem, borio se s viškom kilograma, zavisnosti od alkohola i čestim depresijama. Tada niko nije vjerovao da ovaj pjevač može imati uspješnu solo karijeru. Ali tada je napravio novu verziju George Michaelove pjesme "Freedom", koja se popela čak na drugo mjesto muzičkih ljestvica u Britaniji.

Nakon toga krenule prve dobre prognoze u vezi Robijeve budućnosti. Dobitnik je i brojnih nagrada, među kojima 17 britanskih muzičkih nagrada Brit, više od bilo

Galerija

Bonus video: