Morinjska gitarijada 16. avgusta: Skromnije nego ranije

Do sada su na ovoj manifestaciji svirala mnoga poznata imena - Gale iz Kerbera, Najda iz Smaka, Autogeni trening, DST...
0 komentar(a)
Punkreas, Pankreas, Foto: Boris Pejović
Punkreas, Pankreas, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 31.07.2013. 15:32h

Osma po redu Morinjska gitarijada biće održana 16. avgusta ispred škole u Morinju. Za razliku od prethodnih godina kada su obično čekali kraj sezone, organizatori su odlučili da sada bude ranije održana.

- Datum gitarijade uglavnom zavisi od sponzora, jer smo često primorani da strpljivo čekamo da nam uplate novac kako bismo mogli krenuti u realizaciju projekta. Posljednjih godnina u Crnoj Gori ima dosta festivala sa sličnom sadržinom koji su finansijski stabilniji, pa smo prinuđeni da zbog poklapanja termina mi tražimo slobodan - objašnjava direktor Morinjske gitarijade Vojislav Uljarević.

Do sada su na ovoj manifestaciji svirala mnoga poznata imena, među kojima su Gale iz Kerbera, Najda iz Smaka, Autogeni trening, DST, Osmi putnik, Kraljevski apartman, Alogija, a ove godine predstaviće se nikšićki bendovi Punkreas i Gomila nesklada, kao i trebinjski Krugovi u žitu.

- Ove godine prihod od sponzora je duplo manji, pa su nam pojedini redovni posjetioci pomagali iz sopstvenog džepa. Bendovi koji će ove godine nastupati su svakako bili u planu, bilo bi i neko poznatije ime. Očekivao sam da ćemo ove godine teže doći do sponzora, pa nisam maštao o većim bendovima - kaže Uljarević.

Kako kaže, iako zvučna imena privlače publiku, njima je cilj da se na Morinjskoj gitarijadi predstave i domaći perspektivni bendovi.

Pored skromnijeg programa, ove godine gitarijada se vraća na svoju početnu lokaciju.

Pored skromnijeg programa, ove godine gitarijada se vraća na svoju početnu lokaciju

- Ispred škole u Morinju su bile održane prve četri gitarijade. Prethodnih godina je bila u bašti plažnog bara Tramontana, gdje smo imali odlične uslove, ali se naš odnos prema izboru bendova znatno razlikovao s gazdinim - otkriva Uljarević.

Proteklih godina pokrenuto je dosta sličnih festivala, no, Uljarević tvrdi da mu to ne smeta kad on pravi program.

- Drago mi je što imamo sve više rok festivala. Nije problem napraviti program, problem je doći do sponzora, jer sada kada ima dosta festivala, sponzori manje ili nimalo obraćaju pažnju na Morinjsku gitarijadu - priznaje on.

Početak gitarijade zakazan je za 20.30 minuta, a Uljarević najavljuje mogućnost proširenja spiska učesnika sa lokalnim bendom.

Bonus video: